Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
zamiana zegarow/licznikow na nowszy model
Autor Wiadomość
valion 
Nowy Forumowicz

Auto: GALANT 2.0 GLStd
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 21-03-2011, 15:46   zamiana zegarow/licznikow na nowszy model

Witam wszystkich, nie widziałem na forum takiego tematu wiec pozwoliłem założyć sobie nowy temat, a mianowicie czy ktoś próbował przekładać zegary/liczniki z galanta EAxA (97-04) do galanta E5xA (92-96). Dodam jeszcze ze cały panel jest mocowany na sztywno w kokpicie, bez przewodów, tylko wciskany bezpośrednio w kostki i jak można to przerobić. Znalazłem nawet takie same zegary do 200km/h i 6tys obr/min- można wyciągnąć jakoś kostki te co zostały w kokpicie i czy będą pasować do nowszej wersji licznika bez większych przeróbek. Proszę o pomoc.

P.S. Jak mogę wstawić fotki dla ułatwienia?

Z takiego czegoś:

http://www.fotosik.pl/pok...da57d35937.html
http://www.fotosik.pl/pok...41246c31c9.html

Na takie coś:

http://www.fotosik.pl/pok...6dac2c1806.html
http://www.fotosik.pl/pok...4c5c6562f7.html
Ostatnio zmieniony przez valion 21-03-2011, 17:29, w całości zmieniany 1 raz  

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 21-03-2011, 17:07   

Witam nowego mitsumaniaka.
valion napisał/a:
Jak mogę wstawić fotki dla ułatwienia?

>>>TUTAJ<<< masz poradnik.
Renata
EA5W

valion 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-03-2011, 17:25   

dzięki wielkie czekoladko właśnie przeczytałem calą instrukcje forum i wszystko jest, wystarczyło tylko poszperać :) ale i tak dziękuje za pomoc:*

szpala85 
Mitsumaniak

Auto: dwie skarbonki
Wysłany: 21-03-2011, 18:29   

valion, nie da rady :wink:

valion 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-03-2011, 20:39   

szpala85, a próbowałeś, z czym miałeś problem, co nie pasowało, jakieś ogólne sugestie. Wszystko może mi się przydać bo jeśli chodzi o prądy to jest mój zawód i lubię się z tym bawić, tylko chodzi mi w jakim stopniu muszę się zagłębić w przeróbki, najbardziej to przydał by mi się schemat elektryczny jednego i drugiego licznika. Najgorszy problem to chyba będą haki mocujące albo zostawię oryginalna obudowę ze starych liczników, a spróbuje sam środek przełożyć, tylko znowu chodzi o prądy. Zrobię to choć by góry srały :) ale tez potrzebuje troszkę waszej pomocy.

szpala85 
Mitsumaniak

Auto: dwie skarbonki
Wysłany: 21-03-2011, 21:42   

valion, nikt nie próbował bo od razu widać że nie wejdzie , tak samo z panelem klimatronik w galu EAx jest ładniejszy ale nie wejdzie do E5x bo jest za mały ..... i tym sposobem tak samo jest z zegarami mają inny kształt i inny rozmiar , inna elektronika ( zauważ że twój gal jako disel ma mało elektroniki ,a EAx jako disel więcej co za tym idzie w zegarach jest więcej elektroniki i co za tym idzie w silniku też )

btw. jak by to było możliwe to ja pewnie jako pierwszy bym zaadoptował zegary HC z EAx do Gala E5x :wink: ale się fizycznie nie da :wink:

odpuść temat i lepiej zmień żarówki na ledy tak jak to większość z nas zrobiła :wink:

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 22-03-2011, 13:11   

valion, lepiej pobaw się w efekt HC na swoich.

Krejzi uzyskał taki efekt:

Tutaj opis:
http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0

valion 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-03-2011, 20:31   

Fajny efekt ale nie zadowalający dla mnie :) jeśli chodzi o elektrykę to nie ma większych problemów, porównałem instalacje elektryczne obydwóch zegarów i są prawie identyczne, wiec to nie jest jakiś większy problem ale szpala85 pisałeś na temat wielkości jaka jest różnica?

Odpowiedz do tematu