|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
jak wymienić płyn w chłodnicy? |
Autor |
Wiadomość |
kamilxt [Usunięty]
|
Wysłany: 04-11-2006, 17:41 jak wymienić płyn w chłodnicy?
|
|
|
jak wymienic zeby było dobrze płyn w chłodnicy chodzi mi co tzreba poodkrecac zeby wszytko zleciało
jest doza chłodnica i taka mniejsza chodnica z przodu chłodnicy moze to od klimy i czy do tego zbiorniczka - wyrownawczy chyba tez powinna byc wlana do kreski jak jest na zbiorniku woda a wody to pod korek w chłodnicy powinno byc nalane???
galant 1990rok 2.0 16v |
|
|
|
 |
kamilek
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 44 razy Dołączył: 15 Kwi 2006 Posty: 1107 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 10-11-2006, 23:10
|
|
|
kamilxt napisał/a: | jest doza chłodnica i taka mniejsza chodnica z przodu chłodnicy moze to od klimy i czy do tego zbiorniczka - wyrownawczy chyba |
Eee....możesz trochę jaśniej i ze znakami interpunkcyjnymi?
kamilxt napisał/a: | tez powinna byc wlana do kreski jak jest na zbiorniku woda a wody to pod korek w chłodnicy powinno byc nalane??? |
Nie woda, tylko płyn!!!
Tak, w chłodnicy pod korek, a w zbiorniczku do kreski |
|
|
|
 |
Doniu [Usunięty]
|
Wysłany: 10-11-2006, 23:46
|
|
|
Nie wiem jak to będzie dokładnie u ciebie.
U mnie np. do zlania płynu jest taki korek (w formie motylka) w chłodnicy na dole, po odkręceniu którego wylewasz stary płyn z chłodnicy właśnie. Natomiast żeby wylać z silnika (bo wszystko po odkręceniu tego przy chłodnicy nie wyleci) mam taką śrubę w głowicy pod kolektorem wydechowym. Po wykręceniu jej wlaśnie wylatuje płyn z silnika.
Co do tego ile powinno być płynu to tak jak napisał kamilek, a w zbiorniczku przynajmniej pomiędzy tymi kreskami. |
|
|
|
 |
|
|