Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
jak wymienić płyn w chłodnicy?
Autor Wiadomość
kamilxt
[Usunięty]

Wysłany: 04-11-2006, 17:41   jak wymienić płyn w chłodnicy?

jak wymienic zeby było dobrze płyn w chłodnicy chodzi mi co tzreba poodkrecac zeby wszytko zleciało
jest doza chłodnica i taka mniejsza chodnica z przodu chłodnicy moze to od klimy i czy do tego zbiorniczka - wyrownawczy chyba tez powinna byc wlana do kreski jak jest na zbiorniku woda a wody to pod korek w chłodnicy powinno byc nalane???
galant 1990rok 2.0 16v

kamilek 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-11-2006, 23:10   

kamilxt napisał/a:
jest doza chłodnica i taka mniejsza chodnica z przodu chłodnicy moze to od klimy i czy do tego zbiorniczka - wyrownawczy chyba

Eee....możesz trochę jaśniej i ze znakami interpunkcyjnymi? :D

kamilxt napisał/a:
tez powinna byc wlana do kreski jak jest na zbiorniku woda a wody to pod korek w chłodnicy powinno byc nalane???

Nie woda, tylko płyn!!! :mrgreen:
Tak, w chłodnicy pod korek, a w zbiorniczku do kreski

Doniu
[Usunięty]

Wysłany: 10-11-2006, 23:46   

Nie wiem jak to będzie dokładnie u ciebie.
U mnie np. do zlania płynu jest taki korek (w formie motylka) w chłodnicy na dole, po odkręceniu którego wylewasz stary płyn z chłodnicy właśnie. Natomiast żeby wylać z silnika (bo wszystko po odkręceniu tego przy chłodnicy nie wyleci) mam taką śrubę w głowicy pod kolektorem wydechowym. Po wykręceniu jej wlaśnie wylatuje płyn z silnika.
Co do tego ile powinno być płynu to tak jak napisał kamilek, a w zbiorniczku przynajmniej pomiędzy tymi kreskami.

Odpowiedz do tematu