Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: akbi
22-11-2007, 14:32
Sonda Lambda
Autor Wiadomość
ryzy
[Usunięty]

Wysłany: 05-11-2006, 13:55   Sonda Lambda

Witam forumowiczów mam prośbę czy jest ktos w posiadaniu zdjecia gdzie dokłądnie znajduje sie sonda lambda w Lancerze 4G92 zaglądałęm na stronę Krzyzaka ale nie potrafie tego odnalezc a zepsuła sie i misio pali jak smok :( Prosze o jaką kolwiek pomoc

Pozdrawiam ryzy

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-11-2006, 14:24   

no pewnie najszybciej to ją znajdziesz, jak zerkniesz pod spód auta i posledzisz przebieg rury wydechowej w kierunku silnika. Jak znajdziesz wystającye coś od zego dalej biegnie kabelek, to to jest sonda lambda

to tak łopatologicznie 8)

ryzy
[Usunięty]

Wysłany: 05-11-2006, 14:50   

DdziekiChooper łopatologicznie zawsze najlepiej :mrgreen: powinienem znalezc bez problemu jeszcze raz dzieki :D no ale jak by ktos przypadkiem znalazł takowe zdjecie to tez oczywiscie nie pogardze ;)

KaWu 
Mitsumaniak
Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Wysłany: 06-11-2006, 11:18   

ryzy, prosze bardzo: patrz pod przepustnica na dol... albo z prawej strony silnika (patrzac od rozrzadu):

bonio
[Usunięty]

Wysłany: 06-11-2006, 17:15   

U mnie są dwie, jedna przed katalizatorem, a druga za katalizatorem.Najlepiej widać od spodu.
Ryzy - Mam pytanie , rafał szczecin podpowiedział mi że masz moze aparat zapłonowy do lancera 1,6 16V 4G92, u mnie prawdopodobnie padł moduł zapłonu lub czujnik połozenia wału. Jak byś miał do zycia to możemy pogadać, bo mój misiem padł.
pozdrawiam

ryzy
[Usunięty]

Wysłany: 06-11-2006, 19:07   

Wielkie dzieki KaWu juz znalazłem i juz wymieniona :D :D:D bonio Owszem miałem aparat zapłonowy tak jak mowił rafał_szczecin ale niestety został on sprzedany juz przykro mi...

Pozdrawiam ryzy i dzieki za wszystkie odpowiedzi :)

michal_g84 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 GDI 98r.
Wysłany: 06-11-2006, 19:09   

Z ciekawości pytam na jakiej firmy sonde wymianiałeś? I jak długo Ci wytrzymała ta ostatnia?

ryzy
[Usunięty]

Wysłany: 06-11-2006, 19:14   

To jest tak ze miałem lancerka ktory niestety został stukniety do tego stopnia ze nie było sensu go naprawiac wiec kupiłęm drugiego i w tym drugim siadła mi sonda wiec wymieniłem z tego starego była oryginalna wiec nie wiem jakiej firmy zapewne made in Japan:P a ta w nowym miśku wytrzymała 238 tys.

Pozdrawiam ryzy

Dodam tylko ze na forum jest duzo wątków na temat sond i sa tam polecane firmy przez kolegów forumowiczów sprawdzone i napewno bardzo dobre :D

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 06-11-2006, 23:16   

Sonda lambda firmy NTK z Allegro. Sprawdzona i dobra.

Odpowiedz do tematu