|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Polerowanie szyb |
Autor |
Wiadomość |
Torp12
Mitsumaniak

Auto: Galant Elegance 2.0 Sedan 2001
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 09 Gru 2010 Posty: 2448 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 05-04-2011, 22:46 Polerowanie szyb
|
|
|
Heja,
Przerabiał ktoś ten temat??
Na allegro znalazlem cos takiego tlenek ceru
Czy po ewentualnym wypolerowaniu szyba nie bedzie jakos matowiec czy cos w tym stylu??
Chcialbym wypolerwoac przednia szybe oraz prawe lusterko. Na szybie drobne rysy a na lusterku jakis nalot ktory nie schodzi przy myciu.
pozdr. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 05-04-2011, 22:51
|
|
|
Wszystko zalezy od głebokości rys, jeżeli sa wyczuwalne pod palcem, to nie sa do usunięcia. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
mar111cin
Forumowicz
Auto: galant 2.5 V6 '03
|
Wysłany: 05-04-2011, 23:04
|
|
|
u mnie np. na szybie jest mnóstwo małych kropeczek (odpryski po kamieniach itp), jestem ciekaw czy by to usuneło z szyby.
druga sprawa to to, że przednia szyba jest klejona, pytanie tylko czy z obu stron?
następna sprawa to to, że polerka jak widać jest na wiertarkę/wkrętarkę, a z wszystkimi takimi urządzeniami mam doświadczenia że zostawiają "falę" na materiale. Czy by tego samego nie zrobiło z szybą? |
_________________ Galant 2.5 V6 2003r. automat +VSI Prins
witaj Gość |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 06-04-2011, 10:22
|
|
|
mar111cin napisał/a: | u mnie np. na szybie jest mnóstwo małych kropeczek (odpryski po kamieniach itp) | Twoja szyba jest "wypiaskowana" od normalnego użytkowania, to nie jest do usunięcia, polerke robi się maszyną polerską, tak spore ubytki nie zostaną dopolerowane, czasami nawet efektem polerki mozna pogorszyc stan szyby, ze wzgledu na ubytki. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
fergul11
Mitsumaniak

Auto: EA2A-'98 2.0pb
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Wrz 2009 Posty: 2372 Skąd: Co.Clare
|
Wysłany: 06-04-2011, 13:56
|
|
|
mam to "coś"w domu i powiem ci że naprawdę trzeba włożyć sporo pracy aby spolerować rysę .
W dołączonej instr od sprzedawcy STAŁO JAK BYK -odprysków po kamykach nie usunie się !
tak jak i głębokich rys , jedynie zarysowania powierzchniowe w miejscu pracy wycieraczek ,można polerować całą szybę miejsce przy miejscu ale jest to naprawdę żmudna robota .
Użyczyłem tego preparatu koledze bo miał bardzo zmatowiałe klosze w audi a6 , efekt był więcej niż zadowalający , ale poświęcił na jeden klosz ok. 1.30h.
w instrukcji napisano że można spowodować efekt soczewki , wydaje mi się że to swego rodzaju dupochron dla firmy. skoro plexa poddała sie dopiero po godzinie polerowania to gdzie tu mowa o szkle .
wałeczek z filcu ma średnice ok 4 cm , podobno większy spowolni efekt , więc jak widzisz zabawka dosyć bezpieczna , ani nie polecam , ani nie odradzam .50zł nie majątek a nie będziesz żałować że nie spróbowałeś , możesz jedynie żałować że wydałeś kasę .
ps. chociaz filc mały to skutecznie rozpryskuje pastę , radze dobrze osłonić uszczelki szyb. |
_________________ Mam oko na Ciebie
 |
|
|
|
 |
Kalitus
Mitsumaniak

Auto: Galant EA2A
|
|