Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Polerowanie szyb
Autor Wiadomość
Torp12 
Mitsumaniak

Auto: Galant Elegance 2.0 Sedan 2001
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-04-2011, 22:46   Polerowanie szyb

Heja,

Przerabiał ktoś ten temat??

Na allegro znalazlem cos takiego tlenek ceru

Czy po ewentualnym wypolerowaniu szyba nie bedzie jakos matowiec czy cos w tym stylu??
Chcialbym wypolerwoac przednia szybe oraz prawe lusterko. Na szybie drobne rysy a na lusterku jakis nalot ktory nie schodzi przy myciu.

pozdr.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 05-04-2011, 22:51   

Wszystko zalezy od głebokości rys, jeżeli sa wyczuwalne pod palcem, to nie sa do usunięcia.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

mar111cin 
Forumowicz

Auto: galant 2.5 V6 '03
Wysłany: 05-04-2011, 23:04   

u mnie np. na szybie jest mnóstwo małych kropeczek (odpryski po kamieniach itp), jestem ciekaw czy by to usuneło z szyby.

druga sprawa to to, że przednia szyba jest klejona, pytanie tylko czy z obu stron?
następna sprawa to to, że polerka jak widać jest na wiertarkę/wkrętarkę, a z wszystkimi takimi urządzeniami mam doświadczenia że zostawiają "falę" na materiale. Czy by tego samego nie zrobiło z szybą?

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 06-04-2011, 10:22   

mar111cin napisał/a:
u mnie np. na szybie jest mnóstwo małych kropeczek (odpryski po kamieniach itp)
Twoja szyba jest "wypiaskowana" od normalnego użytkowania, to nie jest do usunięcia, polerke robi się maszyną polerską, tak spore ubytki nie zostaną dopolerowane, czasami nawet efektem polerki mozna pogorszyc stan szyby, ze wzgledu na ubytki.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

fergul11 
Mitsumaniak

Auto: EA2A-'98 2.0pb
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 06-04-2011, 13:56   

mam to "coś"w domu i powiem ci że naprawdę trzeba włożyć sporo pracy aby spolerować rysę .
W dołączonej instr od sprzedawcy STAŁO JAK BYK -odprysków po kamykach nie usunie się !
tak jak i głębokich rys , jedynie zarysowania powierzchniowe w miejscu pracy wycieraczek ,można polerować całą szybę miejsce przy miejscu ale jest to naprawdę żmudna robota .
Użyczyłem tego preparatu koledze bo miał bardzo zmatowiałe klosze w audi a6 , efekt był więcej niż zadowalający , ale poświęcił na jeden klosz ok. 1.30h.
w instrukcji napisano że można spowodować efekt soczewki , wydaje mi się że to swego rodzaju dupochron dla firmy. skoro plexa poddała sie dopiero po godzinie polerowania to gdzie tu mowa o szkle .
wałeczek z filcu ma średnice ok 4 cm , podobno większy spowolni efekt , więc jak widzisz zabawka dosyć bezpieczna , ani nie polecam , ani nie odradzam .50zł nie majątek a nie będziesz żałować że nie spróbowałeś , możesz jedynie żałować że wydałeś kasę .
ps. chociaz filc mały to skutecznie rozpryskuje pastę , radze dobrze osłonić uszczelki szyb.

Kalitus 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA2A
Wysłany: 08-04-2011, 16:05   

polecam poszperać po forum http://forum.kosmetykaaut.pl

Odpowiedz do tematu