Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9TD] Wymiana tylnej bocznej szzyby
Autor Wiadomość
czester_ 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 TD Titanium 98'
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-04-2011, 08:50   [Cari 1.9TD] Wymiana tylnej bocznej szzyby

Przedwczoraj włamali mi się do Carismy... wybili te małe tylne szyby w drzwiach. Z tego co widzę są na uszczelkach więc obejdzie się chyba bez klejenia. Czy ktoś z was je wymieniał i da krótki manual jak to się robi?

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 07-04-2011, 14:57   

Demontujesz tapicerke, demontujesz wewnętrzną ramkę szyby(parapet :? ), demontujesz szybe przesuwną, demontujesz uszczelke szyby przesuwnej, demontujesz pionową listwę trzymająca "trójkącik" (UWAGA: przykręcanie u góry przeważnie słabo widoczne i na drobny śrubokręt), delikatnie wyciągasz uszczelke trójkącika, czyścisz ją niemalże perfekcyjnie, wkładasz w nią trójkącik, trójkącik wsuwasz na miejsce, montujesz wszystko w odwrotnej kolejności

P.S. Do końca nie jestem pewien, ale jak dobrze pamiętam nie trzeba zewnętrznej listwy zgarniającej szyby demontować, ale jakbys się uparł, to uprzedzam, że bardzo łatwo ją zepsuć/pokrzywić, siedzi dość wartko.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

czester_ 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 TD Titanium 98'
Wysłany: 07-04-2011, 15:44   

Poradziłem sobie ale kompletnie inaczej niż napisałeś.

Zdemontowałem zewnętrzną listwę. Schodzi gładziudko 5sec roboty. Potem pod uszczelką odkręciłem śrubkę od słupka. Następnie już tylko otworzyłem szybę dużą i rozchyliłem troszkę słupek wsadzając szybę.
Nie trzeba było demontować ani tapicerki ani szyby.

Odpowiedz do tematu