Brak podswietlania deski i lewych pozycji |
Autor |
Wiadomość |
Mani3k
Forumowicz
Auto: Space Wagon '90r GLXi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-04-2011, 21:13 Brak podswietlania deski i lewych pozycji
|
|
|
witajcie,
szukalem, szukalem i znalazlem podobne problemy co moj ale to nie do konca.
Nie mam podswietlenia deski i innych (pokretla itp) oraz lewych pozycji z przodu i z tylu.
bezpieczniki wszystkie nowe(bo juz nie mialem do nich sily), włącznik swiatel musi byc dobry bo wlacza sie prawa strona, radio dobrze mam podlaczone bo z oryginalnej wiazki tylko stały + wykozystalem, minus wiadomo antena, żarówki posprawdzane, wszystkie sa bobre, zegar wew auta dziala, zalacza sie po przekreceniu kluczyka, slowem wszystko na swoim miejscu i nic.
prosze o informacje czy mozna jeszcze cos sprawdzic, czy cos mogło sie dodatkowo uszkodzic (moze podczas prob podlaczania radia przez poprzedniego wlasciciela) dodam ze zakupilem lancera wczoraj w dzien wiec nie widzialem czy podswietlanie deski dziala czy nie (auto zaprezentuje troszke pozniej)
Pomóżcie bo jutro lece nim w trase i bede wracal w nocy takze podswietlanie raczej wskazane
pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
 |
bartek8915
Forumowicz

Auto: Lancer GLXi
|
Wysłany: 03-04-2011, 21:24
|
|
|
sprawdź sobie bezpiecznik w skrzynce z bezpiecznikami koło akumulatora albo odłącz radio i sprawdź czy to nie wina radia. |
|
|
|
 |
Maretzky85
Mitsumaniak Mod Galant E3x

Auto: Galant`88; [4G63T][E39A] VR4
Pomógł: 67 razy Dołączył: 26 Gru 2006 Posty: 2937 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 03-04-2011, 21:27
|
|
|
Bezpieczniki pod maską i radio jeszcze raz |
_________________ Zawsze mogę się mylić
"Ż(ona): a co zrobisz ze starym Galantem? (domyślnie - po kupnie rekina)
J(a): będę nim jeździł, gdy rekin pójdzie na złom"
by Krzyżak
-Galant 1.8 Gaźnik 4G37 1988r (złom)
-Galant 2.0 SOHC GLSi, później DOHC GTi 1989r (sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC GTi, potem GTi T 1991r (Sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC Dynamic Turbo 1989r (sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC Turbo VR4 1988r
(Obecny)
-Toyota Corolla 1.3 (Wyjechała do afryki )
- Colt C52A na gaźniku z gazolotem
 |
|
|
|
 |
Mani3k
Forumowicz
|
Wysłany: 03-04-2011, 21:36
|
|
|
dzieki chłopaki,
radio odłączałem na wszelki wypadek zaraz po tym jak sie zorientowalem ze nie ma podswietlenia i bylo bez zmian, natomiast te bezpieczniki pod maska (te małe) sa dobre a te wieksze patrzac przez ich przezroczyste szybki tez wydaja sie ok wiec nie wiem czy to bedzie ich wina. A jest cos jeszcze co mozna sprawdzic??
pozdrawiam |
_________________ Colt 1,6 '95r GLXi; Lancer 1,5 '89r GLXi; Colt 1,3 '92r GLi; Space Wagon 2,0 '90r GLXi |
|
|
|
 |
Karol-13
Forumowicz

Auto: Proton 415(persona) 1,5 r.1997
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Sie 2009 Posty: 161 Skąd: Koluszki
|
Wysłany: 03-04-2011, 23:04
|
|
|
bezpieczniki nad pedałem sprzęgła na pewno wszystkie dobre??? u mnie wystrzelił jeden z tego co pamietam 15A i mialem identyczne objawy, a tak swoja droga, to z którego kabla wziales stały +?? |
|
|
|
 |
Mani3k
Forumowicz
|
Wysłany: 04-04-2011, 07:19
|
|
|
ehh, tak bezpieczniki kolo lewej nogi dobre bo nowe no chyba ze mam takiego pecha i nowy jest walniety a ja go wlasnie w to miejsce wsadzilem gdzie jest od podswietlania:)
zaraz sprawdze jeszce raz dokladnie wszystko i te spod maski, a jesli chodzi o staly + to kolego sprawdze i napisze ci po powrocie bo zaraz jade w traskę.
dzieki za pomoc
pozdrawiam
[ Dodano: 04-04-2011, 08:19 ]
Chlopaki raz jeszce dzieki, okazalo sie ze padl bezpiecznik pod maska moze to moje niedopatrzenie lub wynik nieudolnego podlaczania radia. Teraz jest wszystko ok. Wszyscy trzej macie "pomógł"
a dla Karol-13 - u mnie stały + jest z kabla białego z zielonym paskiem.
dzieki raz jeszcze i pozdrawiam serdecznie
ps. temat nadaje sie dla potomnych odnosnie braku podswietlania, postojówek i problemow z radiem. Jesli trzeba moge temat dokladniej ogarnąć i zebrac wiadomosci w jeden zwięzły monolog |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 04-04-2011, 12:19
|
|
|
Najprawdopodobniej bezpiecznik od świateł postojowych przepalił się przy podłączaniu radia. Często ludzie nie wiedzą że w Mitsu w wiązce od radia nie ma masy i mylnie uważają przewód od sterowania ściemnianiem radia za masę. Na tym przewodzie po włączeniu na światła postojowe pojawia się napięcie i wtedy zaczynają się problemy, czasem przepala się od tych świateł bezpiecznik.
Masa z anteny czasem nie wystarcza i warto masę do radia podłączyć, przykręcić do karoserii auta, jakiegoś metalowego elementu w miejscu gdzie zamontowane jest radio. |
|
|
|
 |
Mani3k
Forumowicz
|
Wysłany: 06-04-2011, 19:16
|
|
|
plecho1 napisał/a: | Najprawdopodobniej bezpiecznik od świateł postojowych przepalił się przy podłączaniu radia. Często ludzie nie wiedzą że w Mitsu w wiązce od radia nie ma masy i mylnie uważają przewód od sterowania ściemnianiem radia za masę. Na tym przewodzie po włączeniu na światła postojowe pojawia się napięcie i wtedy zaczynają się problemy, czasem przepala się od tych świateł bezpiecznik.
Masa z anteny czasem nie wystarcza i warto masę do radia podłączyć, przykręcić do karoserii auta, jakiegoś metalowego elementu w miejscu gdzie zamontowane jest radio. |
Słusznie gadasz
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|