[B-B] Myjnie na terenie miasta |
Autor |
Wiadomość |
MartinMM
Mitsumaniak

Auto: Lancer/Pajerko/Gulf
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-04-2011, 14:52 [B-B] Myjnie na terenie miasta
|
|
|
Jakie myjnie polecacie na terenie Bielska-Białej lub okolic ? |
|
|
|
 |
czarny.marcin
Mitsumaniak

Auto: Bądź Moją Walentynką :)
|
Wysłany: 10-04-2011, 15:28
|
|
|
Bezdotykowa to Karcher na Orlenie w Komorowicach na Katowickiej. Ja tam najczęściej myję . Na automaty nie wjeżdżam i nie wjadę , więc się nie wypowiem . Ewentualnie jadę się przejechać na BP do Czańca tam jest osobna lanca do piany aktywnej a maszyna przyjmuje także 50gr(lecz to jest akurat najmniej istotne) myjka jest po prostu bardzo dobra i dobre środki mają . |
_________________ Niektórzy ludzie są jak 1grosz - mają dwie różne strony i nie przedstawiają praktycznie żadnej wartości...
BMW - jest
Lancer kombi 2.0 Sport -jest
Suzuki Swift - jest
Carisma 1,6 -była
Colt CJ0 - jest
Galant EA5W 6A13 -był
Galant E54 Diamond 6A12 - był
Mazda MX-3 -była
Renault Megane Coupe -było
 |
|
|
|
 |
MartinMM
Mitsumaniak

Auto: Lancer/Pajerko/Gulf
|
Wysłany: 10-04-2011, 16:10
|
|
|
Na automatycznej myjni byłem kilka razy ale tylko na statoil-u przy skrzyżowaniu partyzantów z michałowicza. Z myjni bezdotykowej korzystałem kilka razy na ulicy bystrzańskiej, wiele osób poleca bezdotykowe myjnie za bp na os Polskich Skrzydeł. Ostatnio zostawiłem samochód do umycia na myjni, nie pamietam ulicy ale znajduje się koło MZK, i miałem pełno zacieków, auto nie domyte. Nie byłem zadowolony z usługi. Czy ktoś był samochodem na myjni, koło Inter-Oner-u ? |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 10-04-2011, 19:16
|
|
|
WOW chcesz nowym lancerem wjechać na automat czy mówisz o ręcznej? Przy ekologicznym lakierze automat to śmierć dla lakieru...
Ja widziałem nowy automat na bystrzańskiej przez wieną. Jeśli to taki sam jak w Żywcu otwarli (w tym samym czasie otwarli 2 w Żywcu i tą w Bielsku) to ja się bardzo zaprzyjaźniłem z tymi myjniami. 5-7 minut (5-7zł) i mam doprowadzone auto do w miarę porządku (i tak lepiej domyte niż na automacie stare auto myłem czasem). Czasem wjeżdżam żeby umyć mniej więcej a potem jeszcze pucuje i woskuje w domu. Ja tam jadę "odpryskiem" do felg, proszkiem z wodą (piany aktywnej nie używam bo podkładki pod rejestracje się mi kiedyś rozpuściły), potem wodą i do domu. |
|
|
|
 |
Tomii
Mitsumaniak
Auto: C4, BX, Espace 3
|
Wysłany: 11-04-2011, 17:31 Re: Myjnie na terenie miasta
|
|
|
Martinos napisał/a: | Jakie myjnie polecacie na terenie Bielska-Białej lub okolic ? |
Polecam myjnię bezdotykową przy Tesco na Warszawskiej i jeszcze tak jak czarny.marcin Orlen na ul. Katowickiej w Komorowicach. Tam myję najczęściej. Ale i tak "bez-dotyk" trzeba czasem poprawić ręcznie. |
|
|
|
 |
|