|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Podgrzewanie siedzeń. |
Autor |
Wiadomość |
Tomek210
Forumowicz
Auto: Sigma'96
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-11-2006, 01:10 Podgrzewanie siedzeń.
|
|
|
Sezon grzewczy czas zacząć
Włączam podgrzewanie siedzeń włącznikami na konsoli centralnej, zapalają się lampki na nich lecz nie słychać cykania przekaźników i nie obniżają się obroty silnika (co ma miejsce np przy włączaniu ogrzewania tylnej szyby). Fotele oczywiście też nie grzeją.
Czy i gdzie powinny być jakieś przekaźniki, bezpiecznik? Serwisówka milczy na ten temat. |
_________________ Sigma 24V'96r |
|
|
|
 |
Chi-Man [Usunięty]
|
Wysłany: 09-11-2006, 04:02
|
|
|
Witam,
Z tego co pamiętam bezpiecznik powinien być na tablicy w nogach kierowcy, jest nawet opisany na klapce. Ponadto siedzenia nie nagrzewaja się błyskawicznie - trzeba trochę dłużej poczekać. Grzałki natomiast są na tyle słabe iż nie powodują zmiany obrotów silnika, no chyba że ze słabym alternatorem...
Pozdrawiam.
ps: tak jak myślałem, trzeci od lewej w drugim rzędzie od góry - wartość 10A... |
|
|
|
 |
Tomek210
Forumowicz
|
Wysłany: 15-11-2006, 23:00
|
|
|
Bezpiecznik okazał się dobry jednak na wszelki wypadek zamieniłem go miejscami z tym od radia i.. stwierdziłem że fotele grzeją Tylko nie tak silnie jak się spodziewałem. Po 10min od odpalenia samochodu fotel nie jest już zimny ale ciepły też jeszcze nie. |
_________________ Sigma 24V'96r |
|
|
|
 |
Chi-Man [Usunięty]
|
Wysłany: 16-11-2006, 00:56
|
|
|
Następnym razem włącz pozycję grzania oznaczoną "HI", będzie szybciej i cieplej...
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Tomek210
Forumowicz
|
Wysłany: 16-11-2006, 01:36
|