|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1.8 MPI] przegub wewnętrzny lewy |
Autor |
Wiadomość |
dzolo81
Nowy Forumowicz
Auto: pinin 1.8 MPI (STAG 300)
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-04-2011, 11:25 [1.8 MPI] przegub wewnętrzny lewy
|
|
|
Witajcie koledzy w moim piniku od jakiegoś czasu okropnie hałasuje przegub wewnętrzny lewy sprawdzałem po sklepach ale lipa nie osiągalny. dzwoniłem też do Gabry do Krakowa cena zabija ok 1400zł. Najgorsze jest to że luz jest na połączeniu dyferencjału i przeguba.Tu moje pytanie czy muszę wymienić przegub i półoś jednocześnie |
|
|
|
 |
mstrucz
Forumowicz

Auto: Pinin 1,8 MPI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 16 Lip 2010 Posty: 272 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 13-04-2011, 11:47
|
|
|
Poszukaj w sklepach internetowych np:
http://www.4cars.pl/c/aut...ERO/przegub.php
intercars lub na aledrogo. W zasadzie to nie wiem czy ten przegub nie jest częścią dyfra nie półosi, bo w w/w sklepie go w częściach nie ma ale pewnie doradzą.
Sprawdź sobie nr części i co to jest w książce serwisowej do Pinina (dostępna na forum do ściagnięcia). |
|
 |
sq9mcs
Forumowicz
Auto: Pinin 2.0 GDI, Pathfinder R51
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Lip 2010 Posty: 124 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 14-04-2011, 08:38
|
|
|
Podaj mi VIN na PW o sprawdzę symbole przegubów, będziesz miał bazę do poszukiwań |
|
|
|
 |
Sk00tie [Usunięty]
|
Wysłany: 01-06-2011, 13:37
|
|
|
Mam to samo, okazało się przy wymianie klocków że nie ma zabezpieczenia półośki na wejściu do dyfra, lata na luzach a od ostatniego miesiąca szumi potwornie przy prawoskręcie. Udało mi się zdobyć używkę półośki, będziemy ją robić w piątek to zobaczymy czy to tylko kwestia luzu - zabezpieczenia czy to już padnięte łożyska na przegubach. |
|
|
|
 |
|
|