Potrzebna poduszka silnika |
Autor |
Wiadomość |
Wojciech Bogacz
Mitsumaniak

Auto: Lancer C66A, Sigma Kombi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-06-2011, 11:53 Potrzebna poduszka silnika
|
|
|
Witam wszystkich !
Po lekkim rozmontowaniu tego i owego pod maską okazało się, że potrzebna mi jest poduszka pod silnik - w starej guma jest niestety rozerwana kompletnie.
Miałem nadzieję, że nada się ta, co przywiozłem razem z częściami z Brzeska ale niestety tamta ma identyczny feler...
Chodzi o tą poduszkę z lewej od strony rozrządu. Jak zwykle serwis zaśpiewał 550 zł. Japaneze też to samo niestety bo zamienników ponoć brak
Czekam jeszcze na odpowiedź a MKS Serwis ale wątpię czy coś znajdą...
Stąd pytanie do właścicieli E88A - ma ktoś na zbyciu poduszkę ?
Ewentualnie jak zwykle pytanie - czy dałoby się zaadaptować od czegoś innego ?
Mam coś zamówione w IC, ale czy się nada to pojęcia nie mam... |
_________________ Lancer 1,6 C66A
(Była) Nasza Sigma Kombi |
|
|
|
 |
Wszyc
Mitsumaniak

Auto: ------>
Pomógł: 31 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 4156 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 04-06-2011, 19:30
|
|
|
Cytat: | Ewentualnie jak zwykle pytanie - czy dałoby się zaadaptować od czegoś innego ? |
I tu się obawiam że nie ale nie mam pewności |
_________________ Mitsubishi Galant E57A '93
Mitsubishi Galant E54A '93 sprzedany
Mitsubishi Galant E88A '93
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala
mjsystem: Czyli dookoła rdza. |
|
|
|
 |
Wojciech Bogacz
Mitsumaniak

|
Wysłany: 05-06-2011, 13:12
|
|
|
Wszyc napisał/a: | Cytat: | Ewentualnie jak zwykle pytanie - czy dałoby się zaadaptować od czegoś innego ? |
I tu się obawiam że nie ale nie mam pewności |
Jak siedziałem z chłopakami w IC i szukaliśmy czegoś podobnego to też specjalnie nie było wyboru...
Tak czy inaczej - jak się zewnętrznie zmieści w tą obudowę w której siedzi, i tulejka w środku nie będzie za mała to się już coś w nią wbije i z głowy. Ewentualnie będziemy rzeźbić coś, bo 500 zeta to straaaaaaaśnie wiele jak za gumę.
Tak jeszcze z głupia zadam pytanie - nie dałoby się tej poduszki skleić jakimś ekstra klejem ??? Są przecież do gumy, temperaturo i smaro odpone - może by to coś z tego było ? |
|
|
|
 |
mitsu_pl
Forumowicz

Auto: Subaru Forester
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Lip 2007 Posty: 1301 Skąd: Grajewo
|
Wysłany: 05-06-2011, 20:54
|
|
|
Ja pamiętam, że Tata kupował sam wkład, bodajże z EA i wymieniał, ręki se nie dam uciąć, ale jak chcesz to się dowiem i jutro Ci napiszę. |
_________________ Subaru Forester SF FL - 2000r.
Subaru Forester SF - 1999r.
Subaru Outback BI - 2005r.
Mitsubishi Galant E88A 2.5 TT |
|
|
|
 |
Wszyc
Mitsumaniak

Auto: ------>
Pomógł: 31 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 4156 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 05-06-2011, 22:07
|
|
|
Wojciech Bogacz napisał/a: | Tak jeszcze z głupia zadam pytanie - nie dałoby się tej poduszki skleić jakimś ekstra klejem ??? |
nee guma się po prostu starzeje i traci swoje właściwości zaczyna z wiekiem twardnieć i kruszeć Ty zlepisz pęknie gdzie indziej znów zlepisz i znów pęknie tak samo np. z kablami na starych przewodach zaczyna twardnieć i kruszeć izolacja
Trzeba tak jak Michał napisał wkład znaleźć nie będzie problemu większego obstawiam że większość mitsu ma wkład podobnej średnicy jak nie tej samej (trzeba sprawdzić) tylko dobrać wkład od jakiegoś miśka z podobnej wielkości silnikiem by wkład nie był za delikatny |
_________________ Mitsubishi Galant E57A '93
Mitsubishi Galant E54A '93 sprzedany
Mitsubishi Galant E88A '93
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala
mjsystem: Czyli dookoła rdza. |
|
|
|
 |
Wojciech Bogacz
Mitsumaniak

|
Wysłany: 05-06-2011, 22:47
|
|
|
Dzięki chłopaki za informację - czekam z niecierpliwością na info - może akurat uda się coś dostać jak już będzie wiadomo co.
----------- E D Y C J A -------------
Ostatecznie kupiłem poduszkę (razem z łapą silnika) od Galanta EA - wprawdzie łapa się nie nadaje, ale za to gumowy wkład jak najbardziej
Wyczytałem też w temacie o Galancie E88A Frost'a, że nadałaby się bez żadnych kombinacji także poduszka od 3000GT VR4... |
|
|
|
 |
|