|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAxx] konserwacja komory silnika |
Autor |
Wiadomość |
sveno
Mitsumaniak

Auto: Galant V6 Avance SE
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 58 razy Dołączył: 20 Paź 2010 Posty: 5141 Skąd: Nowy Sącz/Winterthur
|
Wysłany: 22-04-2011, 12:14 [EAxx] konserwacja komory silnika
|
|
|
prace porządkowe pod maską rozpoczęte, i od razu mam pytanie: czy w Galantach była stosowana jakaś konserwacja komory silnika? Chodzi mi o to, że zacząłem czyścić co się da pod maską i na pasie przednim, kielichach itp widzę, że zalega warstwa... czegoś
zdjęcie przedstawia pas przedni widziany od góry, w niebieskim owalu zaznaczony jest brud (tego jeszcze nie ruszałem), zielony owal potraktowany był szamponem do nadwozia i gąbką, a potem szmatką z Cifem kurz zeszedł, ale zauważyłem, że to jeszcze nie jest właściwy lakier, czerwony owal to obszar potraktowany czym się dało, aby usunąć tą "warstwę czegoś" udało się, ale zastanawiam się czy ta warstwa czegoś to nie jest przypadkiem jakiś rodzaj konserwacji i lepiej zostawić to w spokoju. Czy to tylko zwykły stary i dobrze przyschnięty brud, który dla estetyki warto usunąć? Proszę o szybką pomoc. |
_________________ Życie jest zbyt krótkie, by jeździć Dieslem
Gość --->"Rekińczyk"<---
"spotykając innego uzytkownika Gala to tak
jakby się kogoś znajomego spotkało - nie umiem tego wytłumaczyć
i nie doświadczyłem tego jeżdżąc innymi markami" by dzordz8

|
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21937 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 22-04-2011, 15:58
|
|
|
sveno napisał/a: | Chodzi mi o to, że zacząłem czyścić co się da pod maską | Hehe, ja też i u mnie pas przedni się błyszczy. Nic na nim nie ma i nie było. |
|
|
|
 |
Sticker
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 kombi 97
|
Wysłany: 22-04-2011, 19:59 Re: konserwacja komory silnika
|
|
|
sveno napisał/a: | a potem szmatką z Cifem |
Cifem nie radzę, jest to mleczko ścierne. Są specjalne preparaty do mycia silnika które sobie świetnie radzą z takim brudem. |
|
|
|
 |
sveno
Mitsumaniak

Auto: Galant V6 Avance SE
Pomógł: 58 razy Dołączył: 20 Paź 2010 Posty: 5141 Skąd: Nowy Sącz/Winterthur
|
Wysłany: 22-04-2011, 20:14
|
|
|
Hugo napisał/a: | Nic na nim nie ma i nie było. | czyli mam rozumieć, że to u mnie to po prostu tak równomiernie położona warstwa brudu?
Sticker napisał/a: | Cifem nie radzę, jest to mleczko ścierne. Są specjalne preparaty do mycia silnika które sobie świetnie radzą z takim brudem. | wiem, ale to byla taka próba dobrania się do właściwego lakieru, teraz zastosuje preparat do czyszczenia silnika firmy K2, próby wypadły pozytywnie |
_________________ Życie jest zbyt krótkie, by jeździć Dieslem
Gość --->"Rekińczyk"<---
"spotykając innego uzytkownika Gala to tak
jakby się kogoś znajomego spotkało - nie umiem tego wytłumaczyć
i nie doświadczyłem tego jeżdżąc innymi markami" by dzordz8

|
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21937 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 22-04-2011, 20:23
|
|
|
sveno napisał/a: | czyli mam rozumieć, że to u mnie to po prostu tak równomiernie położona warstwa brudu? | Nie skąd, może u mnie jest coś nie tak, ale przód mam w 1000% bezwypadkowy. |
|
|
|
 |
|
|