|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CS3A 1.6] kable zapłonowe |
Autor |
Wiadomość |
marcinboro
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi lancer
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-08-2011, 12:51 [CS3A 1.6] kable zapłonowe
|
|
|
Witam,
Czy którykolwiek z Forumowiczów miał problem z kablami zapłonowy NGK RC-EM1202 ?
Mechanik założył takie kable w moim Lancerze 2006, silnik 1.6. Problem w tym, że koncówka tego kabla (zarówno tego dłuższego, jaki i tego krótszego) wydaje się być niewłaściwa - jest za szeroka, co uniemożliwia nałożenie końcówki kabla na silnik. W konksekwencji kabel w czasie jazdy wysuwa się.
W załączeniu link do strony ze zdjęciem tego kabla:
http://www.e-ngk.pl/rcem1...0347-p-515.html
W ASO stwierdzili, że kabel powinien być oryginalny - Mitsubishi. Z drugiej strony kabel NGK RC-EM1202 wydaje się być dedykowany też do mojej wersji Lancera.
Z tym kablem to w ogóle jest problem, ponieważ pozwoniłem trochę w Poznaniu i generalnie trzeba czekać na niego kilka dni.
Dziękuję z góry za Wasze opinie.
Pozdrawiam,
M.Borkowski |
|
|
|
 |
gromik81
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer Sedan, 1.6, CS0, 2006r.
|
Wysłany: 21-08-2011, 10:17
|
|
|
Witam,
kabelki NGK RC-EM1202 raczej sobie daruj. Warsztaty korzystają z katalogu, w którym te przewody są dedykowane do Lancera 1.6. Niestety, nie nadają się. Po wymianie mój Lancer szarpał przy dodawaniu gazu na niskich obrotach. Przewody NGK RC-EM1202 zwróciłem do serwisu, a w innym warsztacie założono mi przewody DG3. Cena ta sama. Teraz jest wszystko OK. Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
marcinboro
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi lancer
|
Wysłany: 26-08-2011, 23:50
|
|
|
Dzięki za opinię.
Miałem ten sam objaw, szarpanie na luzie, wypadanie kabli, itp.
W międzyczasie kupiłem kable w ASO, drogie jak diabli, ale przynajmniej jeździ jak należy.
Jest nauczka na przyszłość...
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
|
|