Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
DRĄŻEK kIEROWNICZY 1.6
Autor Wiadomość
tedi58 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma
Wysłany: 02-05-2011, 22:44   DRĄŻEK kIEROWNICZY 1.6

Pozdrawiam wszystkich na forum, i mam pytanie jakie i jakiej firmy kupić drążek kierowniczy,czy wymienia się parami czy mogę tylko jeden(uszkodzony lewy luzy). Przy zakupie drążka co powinienem otrzymać lub jeszcze dokupić. Dziękuję z góry za rady i podpowiedzi -pozdrawiam.

fuegos 
Forumowicz

Auto: EA5A 2.5
Kraj/Country: UK
Wysłany: 03-05-2011, 11:34   

Mozna wymienic jeden - nie ma roznicy (kupuje sie sam drazek). Co do firmy to oryginal jest najlepszy :D

hitman 
Forumowicz

Auto: Carisma 1,6 16V
Wysłany: 03-05-2011, 12:31   

tedi58 ja proponuje Ci dokupic jeszcze końcówki drożków i wymienić nie śą drogie no chyba że nie masz luzów. Koniecznie po ktorej kolwiek wymianie z tych cześci udaj się na ustawienie zbierzności.

tedi58 
Forumowicz

Wysłany: 03-05-2011, 14:07   

Dzięki za porady koledzy , właśnie się zastanawiałem czy przy okazji wymiany drążka zrobić wymianę końcówek, od nowości nic nie naprawiałem w układzie kierowniczym nie było takiej potrzeby . Dopiero teraz wyskoczył ten luz na drążku ale to już lata zrobiły swoje misiek ma (9latek) a drogi z dziurkami -pozdrawiam ze śniegowego zimowego majowego Wrocka.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-05-2011, 14:47   

Kup drążek kierowniczy firmy febi. Taki o: http://allegro.pl/drazek-...1573279956.html Możesz mieć pewność, że już nigdy nie bedziesz musiał go wymieniać.

tedi58 
Forumowicz

Wysłany: 03-05-2011, 16:10   

,,Hugo"-a końcówki mogą być zamiennikami czy raczej też lepszej renomowanej firmy -dzięki.

fuegos 
Forumowicz

Auto: EA5A 2.5
Kraj/Country: UK
Wysłany: 03-05-2011, 16:17   

gorne mocowania amortyzatora febi do golfa 2 rozpadly sie po roku... nie ufam jakos tej firmie chociaz materialy zastosowane na drazkach moga byc trwalsze... jezeli chodzi o zamienniki sworzni: sidem, lemforder czy z tanszych teknorot sprawdzily sie super. po nieprzyjemnych doswiadczeniach z tanimi czesciami uwazam ze lepiej jest zaplacic wiecej i miec spokoj na dluzej niz wydac mniej i rozbierac 2 czy nawet 3 razy...

przemekx303 
Mitsumaniak

Auto: Carisma GDI 98r.
Wysłany: 03-05-2011, 16:26   

końcówki też z wyższej półki jeśli chcesz dłużej pojeździć , są one bardziej narażone na wybijanie niż drążki

tedi58 
Forumowicz

Wysłany: 04-05-2011, 09:36   

Dzięki za porady -pozdrawiam.

tom17 
Forumowicz

Auto: Colt CJ0 1.3 / Bora 1.9TDI
Wysłany: 05-05-2011, 09:50   

wszystkie elementy zawieszenia/ ukł. kierowniczego kupuję tylko lemforder lub trw jeżeli ten pierwszy niedostępny i nigdy się nie zawiodłem. oryginały pochodzą z tych samych fabryk (nawet linii produkcyjnych) co zamienniki. różnią się jedynie tym że mają znaczek, więc nie ma sensu przepłacać.

tedi58 
Forumowicz

Wysłany: 05-05-2011, 16:41   

Jeszcze raz serdeczne Dzięki dla Wszystkich pomagającym na forum , Wasze spostrzeżenia oraz rady przeanalizowałem odnośnie zalecanych producentów i stwierdzam że są super , po niedzieli udaję się na zakup elementów -pozdrawiam z chłodnego Wrocka.

Odpowiedz do tematu