Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Manual
Autor Wiadomość
CARAMBA1 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-05-2011, 21:01   [Cari 1.8 GDI] Manual

Witam forumowiczów.Mam nadzieję,że piszę w dobrym miejscu i mam pytanie ,czy ktoś próbował przetłumaczyć manuala na język polski? Dzisiaj ściągnołem program do conwersji PDF-u do WORDA wraz z rysunkami i chciałem go przetłumaczyć przy pomocy tranlatora.Niestety gdy próbowałem conwersji wyskoczyło mi okienko z informacją,że plik jest chroniony hasłem,czy ktoś wie coś na ten temat?

Artif 
Forumowicz
Artif

Auto: granatowa Carisma GDI 2001
Wysłany: 16-05-2011, 18:25   

Jeśli chodzi Ci o instrukcję obsługi carismy, to mam w pdf-ie po polsku Carisma 99-04. Mogę podesłać na maila. Daj znać.

wojzi 
Mitsumaniak

Auto: Carisma Elegance 1.8 GDI 122KM
Wysłany: 16-05-2011, 20:12   

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=56971

Radziłbym tam zajrzeć :P - ja instrukcję mam stamtąd :D

Z samochodem jest jak z żoną. Kochasz go za to jaki jest, jak wygląda, jakie ma wnętrze i za przyjemność jaką Ci daje podczas jazdy :P , a nie za to że mało je.

Artif 
Forumowicz
Artif

Wysłany: 16-05-2011, 20:30   

No właśnie o tej mówię :) No to nie trza słać na maila :) .

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Wysłany: 16-05-2011, 21:11   

manual to nie instrukcja obsługi. To poradnik co z jakim momentem dokręcać, rysunki techniczne itp. wszystko co potrzeba żeby rozłożyć cari na części pierwsze.

I dostępna jest raczej tylko w wersji angielskiej a CARAMBA1, chce go przerobić na polski.
popieram pomysł, jednak opierając się na translatorze... to ehh ;)

volve 
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Wysłany: 16-05-2011, 21:18   

CARAMBA1 napisał/a:
Niestety gdy próbowałem conwersji wyskoczyło mi okienko z informacją,że plik jest chroniony hasłem,czy ktoś wie coś na ten temat?

Są programy do obejścia takich zabezpieczeń. Wiem, bo akurat kiedyś musiałem wydrukować pewną kartę katalogową, którą to producent postanowił zabezpieczyć :/ Oczywiście do niczego nie nakłaniam, ani też nie podam konkretnych programów, ponieważ zapewne regulamin tego zabrania ;)

Artif 
Forumowicz
Artif

Wysłany: 16-05-2011, 21:29   

No właśnie nie byłem pewny, bo jest user manual i service manual, stąd pytanie. A tłumaczenie service manuala faktycznie byłby niezły. Co do powyższego - może najpierw OCR?

Yuppy 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.9 DiD '03
Wysłany: 16-05-2011, 22:07   

Jakby co, to mam na dysku pełnego manuala w trzech wersjach językowych (angielski, hiszpański, szwedzki), się nazywa to to "Workshop Manual" i waży około 620MB. Jeśli ktoś jest zainteresowany, to mogę udostępnić, bo na forum w dziale Download jest trochę wybrakowana wersja (z tego co pamiętam brakuje niektórych stron ze spisem treści, przynajmniej u mnie linki między plikami pdf nie chodziły) - moja jest w pełni sprawna :) . Sam język angielski to trochę ponad 200MB.

pawelsonx 
Forumowicz

Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 16-05-2011, 22:34   

adobe reader sobie nie radzi za to foxit chodzi całkiem sprawnie i linkuje poprawnie

CARAMBA1 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma
Wysłany: 16-05-2011, 22:56   

Panowie spokojnie chodzi mi o to,że chciałbym spróbować.Wiem,że translatory nie są rewelacyjne ale przy odpowiednim samozaparciu i porównywaniu z angielskim orginałem może się udać.Yuppy jeżeli masz Workszopa w Wordzie to byłobo super bo narazie próbowałem przy pomocy Solid Conwertera przerobić PDF-a dostępnego w dziale Download na plik Worda i wtedy właśnie pytano się o hasło.Jeżeli uda mi się to zrobić lub będę miał to w Wordzie to wtedy będę mógł popróbować,czy mi się to uda to zupełnie inna sprawa ale chciałbym spróbować.Macie jakieś sugestie?

wojzi 
Mitsumaniak

Auto: Carisma Elegance 1.8 GDI 122KM
Wysłany: 17-05-2011, 00:51   

Ja jako anglista mogę tłumaczenie sprawdzić - tłumaczyć mi się nie chce, bo nie muszę :P

Ale na translatorze wyjdą Ci takie pierdoły, że w głowie się nie mieści.

Yuppy napisał/a:
Jakby co, to mam na dysku pełnego manuala w trzech wersjach językowych (angielski, hiszpański, szwedzki), się nazywa to to "Workshop Manual" i waży około 620MB. Jeśli ktoś jest zainteresowany, to mogę udostępnić

To ja poproszę wersję angielską.

Z samochodem jest jak z żoną. Kochasz go za to jaki jest, jak wygląda, jakie ma wnętrze i za przyjemność jaką Ci daje podczas jazdy :P , a nie za to że mało je.

Yuppy 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.9 DiD '03
Wysłany: 17-05-2011, 01:45   

pawelsonx napisał/a:
adobe reader sobie nie radzi za to foxit chodzi całkiem sprawnie i linkuje poprawnie

Dawno sprawdzałem, ale chyba właśnie tak się zachowywało. Wersja, którą udostępniam poniżej, działa też poprawnie z Adobe Reader'em.

wojzi napisał/a:
To ja poproszę wersję angielską.

Proszę :) Workshop Manual EN

Manuala mam tylko w formacie PDF. Chyba też lepiej byłoby skombinować jakiś edytor plików PDF i podmienić tylko tekst w odpowiednich plikach. Jak przerzucisz wszystko do Worda, to rozjadą się odnośniki.

W sumie to też jestem zdania, że z translatora wyjdą same bzdety.

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 17-05-2011, 01:58   

Jeżeli potrzebny jest USER MANUAL w wersji PL to proszę:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=54120

Sam skanowałem. ;)

nowymistrz 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.6 GLX 90KM 98r
Wysłany: 22-10-2018, 10:29   

Wrzuci ktoś jeszcze raz tego workshop manual?

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 22-10-2018, 11:19   

No przeca na forum masz :wink: .
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3448

Odpowiedz do tematu