[Cari 1.8 GDI] Manual |
Autor |
Wiadomość |
CARAMBA1
Nowy Forumowicz
Auto: carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-05-2011, 21:01 [Cari 1.8 GDI] Manual
|
|
|
Witam forumowiczów.Mam nadzieję,że piszę w dobrym miejscu i mam pytanie ,czy ktoś próbował przetłumaczyć manuala na język polski? Dzisiaj ściągnołem program do conwersji PDF-u do WORDA wraz z rysunkami i chciałem go przetłumaczyć przy pomocy tranlatora.Niestety gdy próbowałem conwersji wyskoczyło mi okienko z informacją,że plik jest chroniony hasłem,czy ktoś wie coś na ten temat? |
|
|
|
 |
Artif
Forumowicz Artif
Auto: granatowa Carisma GDI 2001
|
Wysłany: 16-05-2011, 18:25
|
|
|
Jeśli chodzi Ci o instrukcję obsługi carismy, to mam w pdf-ie po polsku Carisma 99-04. Mogę podesłać na maila. Daj znać. |
|
|
|
 |
wojzi
Mitsumaniak

Auto: Carisma Elegance 1.8 GDI 122KM
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Mar 2011 Posty: 1713 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 16-05-2011, 20:12
|
|
|
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=56971
Radziłbym tam zajrzeć - ja instrukcję mam stamtąd |
|
|
 |
Artif
Forumowicz Artif
|
Wysłany: 16-05-2011, 20:30
|
|
|
No właśnie o tej mówię No to nie trza słać na maila . |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 16-05-2011, 21:11
|
|
|
manual to nie instrukcja obsługi. To poradnik co z jakim momentem dokręcać, rysunki techniczne itp. wszystko co potrzeba żeby rozłożyć cari na części pierwsze.
I dostępna jest raczej tylko w wersji angielskiej a CARAMBA1, chce go przerobić na polski.
popieram pomysł, jednak opierając się na translatorze... to ehh |
|
|
|
 |
volve
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Pomógł: 47 razy Dołączył: 31 Sty 2010 Posty: 4047 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 16-05-2011, 21:18
|
|
|
CARAMBA1 napisał/a: | Niestety gdy próbowałem conwersji wyskoczyło mi okienko z informacją,że plik jest chroniony hasłem,czy ktoś wie coś na ten temat? |
Są programy do obejścia takich zabezpieczeń. Wiem, bo akurat kiedyś musiałem wydrukować pewną kartę katalogową, którą to producent postanowił zabezpieczyć :/ Oczywiście do niczego nie nakłaniam, ani też nie podam konkretnych programów, ponieważ zapewne regulamin tego zabrania |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.8 GDI Elegance
 |
|
|
|
 |
Artif
Forumowicz Artif
|
Wysłany: 16-05-2011, 21:29
|
|
|
No właśnie nie byłem pewny, bo jest user manual i service manual, stąd pytanie. A tłumaczenie service manuala faktycznie byłby niezły. Co do powyższego - może najpierw OCR? |
|
|
|
 |
Yuppy
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.9 DiD '03
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Kwi 2010 Posty: 214 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 16-05-2011, 22:07
|
|
|
Jakby co, to mam na dysku pełnego manuala w trzech wersjach językowych (angielski, hiszpański, szwedzki), się nazywa to to "Workshop Manual" i waży około 620MB. Jeśli ktoś jest zainteresowany, to mogę udostępnić, bo na forum w dziale Download jest trochę wybrakowana wersja (z tego co pamiętam brakuje niektórych stron ze spisem treści, przynajmniej u mnie linki między plikami pdf nie chodziły) - moja jest w pełni sprawna . Sam język angielski to trochę ponad 200MB. |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 16-05-2011, 22:34
|
|
|
adobe reader sobie nie radzi za to foxit chodzi całkiem sprawnie i linkuje poprawnie |
|
|
|
 |
CARAMBA1
Nowy Forumowicz
Auto: carisma
|
Wysłany: 16-05-2011, 22:56
|
|
|
Panowie spokojnie chodzi mi o to,że chciałbym spróbować.Wiem,że translatory nie są rewelacyjne ale przy odpowiednim samozaparciu i porównywaniu z angielskim orginałem może się udać.Yuppy jeżeli masz Workszopa w Wordzie to byłobo super bo narazie próbowałem przy pomocy Solid Conwertera przerobić PDF-a dostępnego w dziale Download na plik Worda i wtedy właśnie pytano się o hasło.Jeżeli uda mi się to zrobić lub będę miał to w Wordzie to wtedy będę mógł popróbować,czy mi się to uda to zupełnie inna sprawa ale chciałbym spróbować.Macie jakieś sugestie? |
|
|
|
 |
wojzi
Mitsumaniak

Auto: Carisma Elegance 1.8 GDI 122KM
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Mar 2011 Posty: 1713 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 17-05-2011, 00:51
|
|
|
Ja jako anglista mogę tłumaczenie sprawdzić - tłumaczyć mi się nie chce, bo nie muszę
Ale na translatorze wyjdą Ci takie pierdoły, że w głowie się nie mieści.
Yuppy napisał/a: | Jakby co, to mam na dysku pełnego manuala w trzech wersjach językowych (angielski, hiszpański, szwedzki), się nazywa to to "Workshop Manual" i waży około 620MB. Jeśli ktoś jest zainteresowany, to mogę udostępnić |
To ja poproszę wersję angielską. |
|
|
 |
Yuppy
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.9 DiD '03
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Kwi 2010 Posty: 214 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-05-2011, 01:45
|
|
|
pawelsonx napisał/a: | adobe reader sobie nie radzi za to foxit chodzi całkiem sprawnie i linkuje poprawnie |
Dawno sprawdzałem, ale chyba właśnie tak się zachowywało. Wersja, którą udostępniam poniżej, działa też poprawnie z Adobe Reader'em.
wojzi napisał/a: | To ja poproszę wersję angielską. |
Proszę Workshop Manual EN
Manuala mam tylko w formacie PDF. Chyba też lepiej byłoby skombinować jakiś edytor plików PDF i podmienić tylko tekst w odpowiednich plikach. Jak przerzucisz wszystko do Worda, to rozjadą się odnośniki.
W sumie to też jestem zdania, że z translatora wyjdą same bzdety. |
|
|
|
 |
kuzi [Usunięty]
|
|
|
|
 |
nowymistrz