|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] Czujniki temperatury & Klima |
Autor |
Wiadomość |
Werwolf
Mitsumaniak
Auto: CARISMA 1.9TD '98 GLS
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 180 Skąd: Krosno
|
Wysłany: 18-05-2011, 19:31 [Cari 1.9TD] Czujniki temperatury & Klima
|
|
|
Witam!
Czy ktoś wie jak sprawdzić:
- czujnik temperatury powietrza zasysanego (kod 14)
- czujnik temperatury płynu chłodzącego (kod 11 i 31)
Miałem taki problem: jabyło chłodno na zewnątrz autko nie chciało palić, jak zaskakiwało po drugim, trzcim razie to obroty skakały a z tyłu siwe dymy. Mechanicy sprawdzili wszystko począwszy od świec poprzez zawór korekcji wtrysku na pompie skończywszy. Zero efektu. W końcu doszedłem sam do wniosku że coś nie tak jest z pomiarem temperatury bo jak się silnik zagrzał chodził OK. Wymieniłem czjnik temperatury silnika (ten na termostacie) i pomogło tylko nie do końca. Jak jest chłodniej to odpala ciężej ze dwa razy "zadławi" się, puści dymka i wchodzi na normalne obroty. Na razie mnie to nie martwi ale za kilka miesięcy przyjdą chłody i może być problem.
Druga sprawa to klima. Nagle przestała działać (przypuszczam że to coś z czynnikiem bo dawno nie był sprawdzany), czy może to być wina któegoś czujnika temperatury?
A jeszcze na koniec czy ktoś wie gdzie w Cari 1.9TD z klimatronikiem znajduje się filtr kabinowy (nie ten elektrostatyczny, bo ten wiem gdzie jest)?
Jeszcze jedno co to jest czujnik prędkości jazdy (wymigałem wśród mnóstwa błędów i taki kod 18)?
Pozdrawiam
Werwolf |
|
|
|
 |
|
|