Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Głosniki w drzwiach - jak poprowadzic przewody ? [Carisma]
Autor Wiadomość
Marilyn 
Forumowicz

Auto: Carisma 98' sedan :)
Wysłany: 18-05-2011, 22:26   Głosniki w drzwiach - jak poprowadzic przewody ? [Carisma]

Tak jak w temacie, jak poprowadziliscie przewody do glosnikow w drzwiach ? Ze strony pasazera jest wiazka, ale odrazu polaczona chyba jest z komputerem. Da sie obejsc bez zdejmowania polowy tapicerki albo bez wiercenia ? A i moze byc przewod 1,5 mm czy lepiej wymienic na 2,5mm?

Krystian990 
Forumowicz

Auto: 3000GT SL `96r manual
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-05-2011, 22:45   

Co do przeprowadzenia przewodów to Ci nie podpowiem bo nie widzialem jak to jest zrobione w cari ale co do przewodów to pakuj 4mm (tj 12 AWG) Ja mam takie do głośników w całym aucie poprowadzone. I co ważne patrz na firmę kabli. Nie kupuj jakich voice craft ale no name. Raz takie kupiłem to jak chciałem je podpinać do głośnika to kabel z niby czystej miedzi przykleił mi się do magnesu głośnika :roll:

Marilyn 
Forumowicz

Wysłany: 18-05-2011, 23:23   

No ok, a czy orientuje sie ktos, albo ktos prowadzil juz przewody z drzwi? Bo dojscie wydaje sie nie ciekawe..

Nie wierze ze nikt tego sam nie robil... Jakies porady chociaz ktos moze udzielic ?

smigol 
Forumowicz

Auto: Japan
Wysłany: 16-12-2011, 17:22   

Stary , ale myślę jary temat dla innych...
Kolego Marilyn, żeby kable głośnikowe (2x2,5 mm - takie są optymalne) poprowadzić z drzwi w Cari musisz zdjąć tapicerkę po to chociażby , co by do głosnika wlutowąć się i go zamocować. A wspomniane kabelki prowadzisz w środku osłony gumowej wiązki elektrycznej drzwi. Ciasno tam jest, ale się da....

Audiox 
Forumowicz

Auto: Galant'96 2.0 V6 E54A
Wysłany: 16-12-2011, 17:44   

Jeżeli chcesz montować głośniki w drzwiach bez wygłuszenia to nie polecam :)

Marilyn 
Forumowicz

Wysłany: 30-12-2011, 13:14   

Nie no wiadomo:) auto jest wygluszone, wytlumione, zamontowane sa w cari Hertze DSK 165. Jedyny problem to czasem tapicerka drzy od basu ;/. Ale zeby nie bylo - glosniki zamontowane do blachy, na dystansach czyli zgodnie ze sztuka. Polecacie cos na ta tapicerke?

major 
Mitsumaniak
Major

Auto: carisma 1.6, galant 2.5 V6
Wysłany: 12-01-2012, 10:47   

Mozesz przykleic do niej filc od środka albo np: piankę butylowa. Znajdziesz tego sporo na allegro. Mysle, że to powinno pomoc

Carisma GLX 1.6 1996 rok
Galant SPORT EDITION 2.5 V6 1998 :)

Odpowiedz do tematu