|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Czujnik koła pasowego. Pajero 2.8 TD. Problemy z odpaleniem |
Autor |
Wiadomość |
mashine
Nowy Forumowicz marcin
Auto: Pajero II
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-05-2011, 17:15 Czujnik koła pasowego. Pajero 2.8 TD. Problemy z odpaleniem
|
|
|
Witam. Niedawno temu wymieniłem koło pasowe. Podczas demontażu starego koła odlecial kawałek magnesu. Nie sądziłem ze może to być tak istotne. Zainstalowałem nowe koło, paski, wiatrak itp.. niestety nie moge odpalić. Bardzo bym prosil o pomoc. Do koła pasowego jest przykręcona blaszka - nie wiem czy ten "magnesik " byl przymocowany do niej, natomiast druga cześć jest nieruchoma, przytwierdzona do silnika. Nie wiem skąd odeciała ta feralna część. Co musze teraz wymienć? Jak to wyglądało orginalnie? Jeżeli ma ktoś diagram prosił bym o zamieszczenie.
Kolejne pytanie. Po wymianie czujnika czy należy coż ustawić? czy też wszystko powinno działać??? |
|
|
|
 |
Wydra
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero 1989 2.5 TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-08-2011, 14:03
|
|
|
czujnik który uszkodziłeś to czujnik halla czyli czujnik, który odczytuje w jakim położeniu jest wał korbowy. bez niego rzeczywiście nie odpalisz silnika. musisz wymienić cały czujnik na nowy. Po wymianie nie musisz nic ustawiać. |
|
|
|
 |
Faraonix
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 TD / 1996
Pomógł: 22 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 770 Skąd: Śląskie
|
Wysłany: 05-08-2011, 19:58
|
|
|
Do blaszki nic nie jest przymocowane, to co ci odlecialo to bylo przymocowane do silnika. Schematu do elektronicznej wersji 2.8 pewnie nie dostaniesz. Szukalem dlugo i nie znalazlem. Gdyby Ci sie jednak udalo to podziel sie na forum |
|
|
|
 |
|
|