|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.0] Mocowanie drążków skręnych |
Autor |
Wiadomość |
kjscolt
Forumowicz

Auto: Colt CA0 1,3
|
Wysłany: 01-06-2011, 08:28 [3.0] Mocowanie drążków skręnych
|
|
|
Witam Koledzy. Po różnych dywagacjach jak podnieść mojego Mitsu, zdecydowałem się nie rzeźbić i kupiłem drążki i sprężyny Ironmana +2cale. Wszystko super, auto jest bardzo wysoko i jest sztywno zawieszone.
Niestety po 2 tygodniach takiej jazdy, na przejeździe przez mały uskok w asfalcie przednie zawieszenie całkowicie usiadło. Wszystkie sworznie i łączniki w zawieszeniu się trzymają (wszystko wymieniłem na nowe), więc moim zdaniem musiały się zerwać wielokliny w które wchodzą drążki skrętne. Przednie zawieszenie jest w pozycji "dobitej" oparte na odbojach.
Jak znaleźć te części? Nawet nie mam pomysłu jak je nazwać w wyszukiwarce. Chciał bym kupić cały komplet więc oba przednie w wahaczach i oba tylne przy ramie.
Słyszałem gdzieś że to się dorabia a nie kupuje.
z góry dzięki za pomoc |
|
|
|
 |
kaminiak7
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3000 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-06-2011, 23:43
|
|
|
hej
na allegro widziałem kiedyś tylne jarzma ze sruba regulującą po 40zl za sztukę. a co do przednich przy ahaczach to nie pomoge szukaj moze w tym samym dziale. a tak na marginesie duzo w gore idzie na ironmanach? |
|
|
|
 |
kjscolt
Forumowicz

Auto: Colt CA0 1,3
|
Wysłany: 26-06-2011, 20:02
|
|
|
Sory że nie odpowiadałem tak długo, ale miałem masę roboty. Z mocowaniami sobie poradziłem na alledrogo
Tak odpowiadając o porównanie samochodu po włożeniu Ironamana najlepiej dam 2 zdjęcia.
przed:
Uploaded with ImageShack.us
po:
Uploaded with ImageShack.us
Niestety nie pomyślałem o zmierzeniu wysokości przed i po więc zostaje tylko takie porównanie. Fotki też nie identyczne, ale starałem się wybrać jak najbardziej zbliżone.
Lift miał być 2 cale, ale chyba moje Pajero było mocno zmęczone i nisko siedziało bo podniosło się sporo więcej Generalnie jeździ się super, auto nie buja i jest bardzo sztywne, nawet po tym jak ostatnio pozbyłem się przedniego stabilizatora.
Komuś z was też podniosło się tak ponadplanowo więcej?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
jaca1111
Nowy Forumowicz
Auto: pajero I 3.0 v6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-08-2011, 10:57
|