|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
witam problem slozek czy tlumik w 1.8 gdi 2001 a moze zadne |
Autor |
Wiadomość |
sanders85 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-11-2006, 19:10 witam problem slozek czy tlumik w 1.8 gdi 2001 a moze zadne
|
|
|
witam jestem tu pierwszy dzien i ciekawi mnie temat gdyz przejzawszy forum nie znalazlem nic na tem temat. chcialbym aby moj samochod nabral dzwiekow ale nie jestem pewny czy czegos nie zepsuje z tym stozkiem, chcialem jeszcze zapytac o wudechy, poniewaz slyszalem ze sa takie z wkrecana czescia ze przestaja buczec. jade niedlugo w trase 2 tys km i chyba bym nie wytrzymal tego chalasu a jesli stozki sa ok to jakie czy to jest wogole jakas roznica?? |
|
|
|
 |
Sebancisz [Usunięty]
|
Wysłany: 13-11-2006, 21:27
|
|
|
Powiem szczerze , że sam myślałem o wymianie wydechu odwiedziłem nawet znajomego tłumikarza, i gorąco mnie zniechęcił. Wielu klientów wymienia wydechy za całkiem niemałe pieniądze (kupione troszkę przypadkowo) i przyjeżdza po dwóch tygodniach aby powrócić do orginału.
Przypuszczam że gdybyś pojechał do jakiejś porządnej firmy dobrała by taki wydech wiele lepiej ale zniechęcać może koszt.
Zresztą jak się bawić to nie tylko z tylnym tłumikiem ale z całym wydechem (zestaw tłumików, filtr stożkowy, stumiennica itd.)
[ Dodano: 13-11-2006, 21:29 ]
(oryginału) |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 14-11-2006, 17:50
|
|
|
Filtr zawsze daje "bardziej rasowy dźwięk".Zabaw w tłumik napewno będzie efektywniejsza ale i sporo droższa.Przy okazji układu wydechowego można się też pokusić o podniesie troszke mocy:P |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
mario-borek [Usunięty]
|
Wysłany: 14-11-2006, 18:06
|
|
|
o 0,...% nie więcej może 1% a napewno będzie głośniejszy |
|
|
|
 |
Sebancisz [Usunięty]
|
Wysłany: 14-11-2006, 18:55
|
|
|
Jak chcesz zobaczycz (posłuchać) jaki będzie dźwięk silnika z filtrem stożkowym to poprostu wyjmij obecny filtr i odpal silnk na moment. (tylko nie jeździj bez filtra - bo znam i takie przypadki) |
|
|
|
 |
|
|