Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS 1.6] Co sądzicie o tym graficiarzu ? ;)
Autor Wiadomość
elvisek 
Mitsumaniak

Auto: MSS '03 1.6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-06-2011, 11:17   [MSS 1.6] Co sądzicie o tym graficiarzu ? ;)

http://otomoto.pl/mitsubi...-C18852080.html

Czy na pierwszy rzut oka widać coś niepokojącego ?
Właścicielka przez telefon przyznała się do lekkiego otarcia na prawym boku.
Telefon sprawdzałem, jest właścicielka firmy (podejrzewam ze jednoosobowej), wiec nie komis/handlarz.
Żonie kolor się nie podoba, ale dla mnie nie to jest najważniejsze. Myślę, że jak pojeździ to o kolorze zapomni ;)

RaVciO 
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Wysłany: 11-06-2011, 22:52   

Ja mam taki sam kolor i żonie też się nie podobał, ale jak auto już jest nasze polubiła i samo auto (bo też się jej nie podobało) jak i jego kolor :-)
Na zdjęciach się prezentuje dobrze. Rocznik 2004 i przebieg 218tys. więc raczej prawdziwy bo gdyby ktoś chciał kombinować to spokojnie przy tym roczniku i 118tys. wyglądałoby ok. Pewnie to nic odkrywczego, ale jak masz w miarę blisko to najlepiej pojechać i obejrzeć :-)

futrzany 
Forumowicz
Futrzany

Auto: Space Star DID
Wysłany: 12-06-2011, 21:20   

Trochę was potencjalni kupcy ostudzę , oglądałem to auto dziś i nie widzę w nim jakieś okazji ani super stanu ale do rzeczy;

1. uszkodzony prawy przedni błotnik na długości 40 cm od kierunku do wnęki koła
2. Uszkodzone prawe przednie drzwi uszkodzenia tj. parkingowe tylko takie konkretne
3.Uszkodzone prawe tylne drzwi po kontakcie ze słupkiem bramowym- tak twierdzi właścicielka
4.Porysowany tylny zderzak cała jego prawa strona - kolizja z autem
5.Potłuczony prawy halogen przeciwmgielny
6. Dwa kółka naklejki po antenie cb na dachu
7. Na tylnej klapie usunięta jakaś naklejka razem z bezbarwnym lakierem
8. Paląca się na stałe kontrolka SRS- po praniu ponoć
9. Malowane następne elementy błotnik, lewy przedni ze słupkiem razem . błotnik prawy tylny
10. Szyba czołowa oryginalna tylko wyprzedziła producenta rocznik 2005
11. I na koniec najlepsze OPON zimowych brak a na nich właśnie są zrobione fotografie ,auto stoi na letnich Conti oryginały z roku 2004-wszystkie zparciałe - na kwietnik się nadają -czyli ogumienia brak
12. Przeglądy niby wstęplowane w jakieś mechanice w Gdańsku lub Gdyni- nie paniętam . i cena nie bardzo do negocjacji -- ot i tyle.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 13-06-2011, 10:07   

futrzany, czy to auto nie stoi gdzieś w okolicy metra Wilanowska ? Bo tam kiedyś oglądałem podobnego i też był strasznie pokombinowany.

elvisek 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-06-2011, 12:57   

cns80, bardzo możliwe, że o tym samym aucie mówicie, bo właścicielka przez telefon mówiła, że do obejrzenia na Wilanowie.

futrzany, dziękuję bardzo za relację. Przynajmniej mam teraz świadomość co to znaczą wg sprzedawców, lekkie otarcia :)
Będę szukał dalej, ale cieżko z tym jest ... A wakacje za pasem ...
Space Star (mimo, że nie słyszałem o nim zanim tu nie wpadłem) jest chyba najoptymalniejszym wyborem dla mnie, rodzinki 2+2 z czego z tej pierwszej "2" jeden to ja z klikunastoletnim stażem, a druga - żona - ze stażem "- 2 miesiące" (tak tak, ze znakiem minus, mam nadzieje ze w wakacje zda ;) ).
Mam widok na Hondę Civic 1.6 z 2001 sedan od porządnego sąsiada kolegi, ale dopiero po wakacjach. Więc jak do tej pory nic ciekawego z Miśków nie znajdę, to chyba jednak zdecyduje sie na Hondę.

Choć przyznam szczerze Wasze forum wciąga cholernie ;) A wiem z praktyki, że dobry support do programów to bardzo ważna rzecz i takie samo odczucie mam w stosunku do tej marki Waszych samochodów. Gratulacje dla Was jako ogółu !

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Wysłany: 13-06-2011, 13:01   

elvisek napisał/a:
Mam widok na Hondę Civic 1.6 z 2001 sedan
Ciekawe gdzie tam wózek dziecięcy schowasz już nie mówiąc o reszcie bagaży na urlop. Space Stara można pakować po dach :)

elvisek 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-06-2011, 13:58   

Na szczęście wózka już rzadko używam. Mój młodszy dwuletni szkrab uwielbia chodzić.
Jeśli wózek to tylko zwykła "parasolka" już wystarcza, więc z samymi bagażami już się jakoś zmieszczę. Zresztą jak ktoś już na tym forum mówił, też pamiętam podróże 2+2 poczciwym maluszkiem i też się jakoś cała Polskę zjechaliśmy. A Honda znów takiego małego bagażnika to nie ma - min 410L.

Ale nie ukrywam, że MSS jest bardziej uniwersalnym samochodem, i rodzine przewiezie i pralkę przewiezie, a przy tym jest krótkim samochodem, co na pewno w przyszlości doceniłaby moja żona kierując na parkingu.

Na początku poszukiwań tylko Honda i Honda, Toyota ... potem nawet Deawoo Nubirę zacząłem brać pod uwagę ... a teraz ... najpierw sprawdzam czy jakies nowe ogloszenie o MSS sie pojawilo , a dopiero potem reszta ;)

Dziś, jutro obejrzę sobie jeszcze ten egzemplarz, ale nie spodziewam sie jakies rewelacji
http://tablica.pl/oferta/...000-ID6yUj.html
ale przynajmniej przymierzę się do niego, bo jeszcze nie miałem okazji siedzieć w MSS

wojzi 
Mitsumaniak

Auto: Carisma Elegance 1.8 GDI 122KM
Wysłany: 13-06-2011, 14:27   

Ja mam rodzinkę 2 + 2 + pies. Dwa foteliki, wózek dzieciecy nie parasolka, bo młodszy syn ma niecały rok. I idealnie mi się sprawdza Carisma. Tobie też spokojnie się sprawdzi. Małym stażem żony się nie przejmuj - ja mam prawko od lutego i fajnie się Cari jeździ. Do rozmiaru człowiek się szybko przyzwyczaja. Może więc rozważ Cari zamiast SS :P .

Ewentualnie, jeśli koniecznie chcesz coś vanowatego sprawdź sobie Mazdę Premacy. Nie psuje się to prawie w ogóle - jak to Mazda - no i pojemne.

Z samochodem jest jak z żoną. Kochasz go za to jaki jest, jak wygląda, jakie ma wnętrze i za przyjemność jaką Ci daje podczas jazdy :P , a nie za to że mało je.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Wysłany: 13-06-2011, 15:26   

wojzi, nie wiem o czym wy piszecie, bo mam i Cari i MSS i nijak nie ma porównania :) Cari niestety przegrywa, chociaż silnik i hamulce ma fajniejsze, ale bagażnik kompletnie bez sensu w porównaniu z MSS. Cenowo podobnie więc nie widzę sensu kupowania Cari zamiast MSS (chyba że dla silnika 4G92 zamiast 4G16 to wtedy rozumiem).

Ja wiem że można jeździć maluchem albo żukiem z plandeką, ale po co ? :D

wojzi 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-06-2011, 17:17   

cns80 napisał/a:
wojzi, nie wiem o czym wy piszecie, bo mam i Cari i MSS i nijak nie ma porównania Cari niestety przegrywa, chociaż silnik i hamulce ma fajniejsze, ale bagażnik kompletnie bez sensu

Piszę o tym, że dla rodziny z dwójką dzieci Cari w zupełnośći wystarcza pod względem bagażnikowym - a rozumiem, że o to chodziło?

A bagażnik nie taki zły - ostatnio byłem na szkoleniu i w drogę powrotną oprócz mnie jechały 4 kobiety - więc bagaże duże, a jeszcze fotelik 18-36kg musiałem włożyć do bagażnika, żeby w kabinie było 5 osób. No i bagażnik dał radę. Trza bylo pokombinować, ale OK.

Możę nie jest super ustawny - te nadkola - ale 99.9 sytuacji naprawdę się sprawdza - no chyba, że ktoś chce wozić z sobą pralkę na wczasy (to wtedy lepiej MSS) :P

Z samochodem jest jak z żoną. Kochasz go za to jaki jest, jak wygląda, jakie ma wnętrze i za przyjemność jaką Ci daje podczas jazdy :P , a nie za to że mało je.

futrzany 
Forumowicz
Futrzany

Auto: Space Star DID
Wysłany: 13-06-2011, 18:26   

cns80 napisał/a:
strasznie pokombinowany.
Tak auto jest z wilanowa ale czy pokombinowany -po prostu zniszczony życiem

elvisek 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-06-2011, 18:31   

Cytat:
Piszę o tym, że dla rodziny z dwójką dzieci Cari w zupełności wystarcza pod względem bagażnikowym - a rozumiem, że o to chodziło?

Zgadzam się z wojzi. Można spokojnie w takiej Carismie się zmieścic. Mimo wszystko wydaje mi się, że MSS są bardziej uniwersalne.
Ale co nie znaczy, że uparłem się na nie. Po prostu jak się trafi jakaś fajna Gwiazdka to fajowo, a jak nie, to coś innego fajnego, byle jeździło do przodu. Ot choćby przed chwilą na parkingu zobaczyłem Nissana Almerke Tino do sprzedaży, ale niestety przekroczył mój pułap cenowy

wojzi 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-06-2011, 18:45   

Almery Tino nie bierz - bardzo funkcjonalne, ale ponoć psujliwe.

Cari polecałem ze względu na przyjemność jazdy w połączeniu z funkcjonalnością, ale zgadzam się, że jeśli brać tylko funkcjonalność to pewnie MSS będzie górą. Tyle, że to taka funkcjonalność, która w życiu prawie w ogóle się nie przydaje - ile razy będziesz woził lodówkę??

Dlatego ja w końcu nie kupiłem vana - a myśleliśmy o tym z żoną.

Moim zdaniem rodzince kombi nawet nie jest potrzebne. O wiele bardziej potrzebujesz wygody w środku i bagażnika, który po prostu będzie starczał.

No, ale jeśli preferujesz vanowate, to tak jak mówiłem przyjrzyj się Mazdzie Premacy w benzynie.

drtymf 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Wysłany: 14-06-2011, 08:34   

wojzi, nie do końca masz rację - wszystko zależy jaki wózek chcesz zmieścić - ja na przykład mam taki który do Cari by nie wszedł - nie składa się za bardzo i ma dość wysoko podniesione oparcie tak że pod półkę w SS nie wejdzie.

Ale w sumie to kwestia bardziej pokombinowania myślę.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Wysłany: 14-06-2011, 09:01   

drtymf napisał/a:
wojzi, nie do końca masz rację - wszystko zależy jaki wózek chcesz zmieścić - ja na przykład mam taki który do Cari by nie wszedł - nie składa się za bardzo i ma dość wysoko podniesione oparcie tak że pod półkę w SS nie wejdzie.
Mój do MSS wchodzi bez stresu, a w Cari muszę się nieźle nakombinować i półka mi się napręża. W MSS mogę jeszcze wrzucić dużo rzeczy oprócz wózka, a w Cari tylko jedną małą torbę. No i najważniejsze dla mnie to:
- długość MSS 4030 mm
- długość Cari 4475 mm
Przy lepszym wykorzystaniu wnętrza mam w MSS tak samo wygodnie, ale lepszą widoczność i prawie 45 cm mniej przy manewrowaniu :) Jakby była Cari kombi to bym kupił :)

Odpowiedz do tematu