|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Stukanie z prawej strony |
Autor |
Wiadomość |
Wraith
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-09-2011, 16:48 [Cari 1.8 GDI] Stukanie z prawej strony
|
|
|
Pierwszy post wiec witam wszystkich:) jestem posiadaczem carismy 1.8 GDI 2001r. Od jakiegos czasu z prawej strony z przodu zaczelo ocs stukac. Jest to stukanie o okreslonej czestotliwosci, zaleznej od szybkosci jazdy (Im szybsza jazda tym szybsze stukanie). Nie wiem czy odglos dochodzi z silnika czy z zawieszenia. Zdziwilo mnie, ze odglos wydobywa sie gdy samochod porusza sie ruchem jednostajnym lub hamuje, podczas zwiekszania predkosci ustaje. Czy ktos z was ma pomysl co moze byc tego przyczyna?
Pozdrawiam
Michal |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 21-09-2011, 18:46
|
|
|
Sprawdź czy masz koło dokręcone dobrze. Popatrz czy nie masz luzów w zawieszeniu, czy opona jest ok(czy nie ma guzków itp). Czy na kierownicy albo karoserii czujesz jakieś drgania razem z tym stukaniem? |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
Wraith
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma
|
Wysłany: 21-09-2011, 23:01
|
|
|
Problem rozwiazany:) jakis debil odkrecil sruby przy kole, dla zabawy... kazda jedna byla poluzowana o tyle samo... Ale dziekuje za pomoc:) |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
|
|