Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CY3A 1.8] Audio - czy radio będzie pasować?
Autor Wiadomość
7ommy 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer X
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-06-2011, 08:23   [CY3A 1.8] Audio - czy radio będzie pasować?

Witam. Troszkę późno bo już zakupiłem, ale chciałbym się upewnić. Czy radio z tej aukcji spasuje do mojego Lancerka 2008r. wersja Invite. Planuje zmianę ponieważ chciałbym zamontować wzmacniacz, wymienić głośniki a w zwykłym radyjku chyba niema takiej możliwości.
Aukcja: http://allegro.pl/lancer-...1673273561.html

Ogólnie radio z EVO ma pasować ale mam 2 wątpliwości. W panelu po prawej stronie na dole jest pewne oznaczenie. W innych aukcjach widziałem cyferkę 24, a na tej jest 23. Telefonowałem do serwisu ale nie potrafili mi pomóc. Druga wątpliwość to to czy radio nie jest przypadkiem z auta z USA. Przyuważyłem, że większość radyjek ma przy przycisku włanczania tunera napis AM / FM, a tutaj jest AM FM SAT. Pozdrawiam i proszę o pomoc - mam czas na rezygnację max do poniedziałku.

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 18-06-2011, 12:05   

7ommy napisał/a:
. Przyuważyłem, że większość radyjek ma przy przycisku włanczania tunera napis AM / FM, a tutaj jest AM FM SAT.

No to chyba jednak radio z USA. Po za tym wszystko jak do Lancera. Żadna filozofia. Rób wszystko po kolei a wymiana zajmie Ci góra 30 min. Najpierw odkręć śróbkę od listwy ozdobnej zlokalizaowaną przy drzwiach pasażera, reszta intuicyjnie.

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 18-06-2011, 12:19   

7ommy, jak możesz to rezygnuj.
To jest z amerykańca. Niby nie problem bo po podłączeniu do europejczyka częstotliwości będą europejskie ale... RDS nie ma funkcji AF (Alternative Frequency) jest to największa upierdliwość amerykańskiego Lancera w Europie :)

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 18-06-2011, 12:20   

7ommy napisał/a:
Ogólnie radio z EVO ma pasować ale mam 2 wątpliwości. W panelu po prawej stronie na dole jest pewne oznaczenie. W innych aukcjach widziałem cyferkę 24, a na tej jest 23. Telefonowałem do serwisu ale nie potrafili mi pomóc. Druga wątpliwość to to czy radio nie jest przypadkiem z auta z USA. Przyuważyłem, że większość radyjek ma przy przycisku włanczania tunera napis AM / FM, a tutaj jest AM FM SAT. Pozdrawiam i proszę o pomoc - mam czas na rezygnację max do poniedziałku.
jesli to radio z USA to nie bedziesz mógł odbierac europejskich stacji, bo radia amerykanskie skanuja co 0,5.

Dominik

7ommy 
Nowy Forumowicz

Dzięki za podpowiedź. W takim razie rezygnuję.
Ostatnio zmieniony przez 7ommy 18-06-2011, 12:21, w całości zmieniany 1 raz  

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1

Pytanie czy te radia nie są identyczne, a jedynie ECU przestawia sobie funkcje? Częstotliwości ponoć się przestawiają po włożeniu do auta z Europejskim ECU.

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 18-06-2011, 12:21   

jaca71 napisał/a:
To jest z amerykańca. Niby nie problem bo po podłączeniu do europejczyka częstotliwości będą europejskie ale...
a to ciekawe..... nie wiedzialem?

Dominik

7ommy 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 18-06-2011, 12:30   

Gdyby tak było to rzeczywiście problem z głowy, spróbuje się coś dowiedzieć w ASO. Mam jeszcze jedno pytanie czy radio Rockford z Outlandera nie pasuje przypadkiem do Lancera? Chodzi o same bebechy (wkład) do zmiany - bez panela?

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 18-06-2011, 12:35   

mitsu00 napisał/a:
a to ciekawe..... nie wiedzialem?

A u Was w dziale Outlandera nie było czarów z europejskim radiem wsadzanym do amerykańskiego outka? Samochód sam w czarodziejski sposób amerykanizował sobie europejskie radio. Z tego powodu ja dalej siedzę i męczę się z amerykańskim radiem :(
Jeśli czary nie działają w drugą stronę to dochodzi dodatkowy problem częstotliwości amerykańskich. jest to męczące ale nie tak upierdliwe jak brak AF.

7ommy 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-06-2011, 04:50   

A czy ktoś z Was wie czy radio Rockforda z Outlandera pasuje do Lancera? Czy po podłączeniu wszystko będzie działać poprawnie łącznie ze sterowaniem z kierownicy?

mazin 
Mitsumaniak
102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Wysłany: 22-06-2011, 13:35   

7ommy napisał/a:
A czy ktoś z Was wie czy radio Rockforda z Outlandera pasuje do Lancera? Czy po podłączeniu wszystko będzie działać poprawnie łącznie ze sterowaniem z kierownicy?

Wtyczki są takie same (tj. układ pinów), więc obstawiam że tak, gorzej natomiast ze spasowaniem do deski - chyba, że maskowniecę z pokrętłąmi zostawiasz, a podpinasz samo radio.

benji 
Nowy Forumowicz
benji

Auto: Lancer Sportback 1.8 2009
Wysłany: 22-06-2011, 19:57   

Będzie działało bez problemów. Musisz tylko zostawić maskownicę od własnego radia.
Mam takie i działa w 100%.

[ Dodano: 22-06-2011, 20:12 ]
A do tego założyłem wzmacniacz i sub RF oryginalny + wyminiłem głośniki na RF.

7ommy 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-06-2011, 22:05   

Dzięki koledzy - bardzo mi pomogliście. Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu