Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: karolgt
15-10-2007, 00:17
Silnik przerywa :(
Autor Wiadomość
promil69
[Usunięty]

Wysłany: 17-11-2006, 08:40   Silnik przerywa :(

Witam. Mam taki problem, że jak silnik sie rozgrzeje to przerywa (tak jak by tracił iskre na jakimś cylindrze) dzieje się tak wyłącznie na gorącym silniku na zimnym jest ok i chodzi idealnie. Przewody WN, świece, cewka - wymienione, zapłon wyregulowany. Jakie mogą być przyczyny??

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-11-2006, 09:49   

Wyregulowałeś te zawory???

A jak odpala na gorącym silniku?

promil69
[Usunięty]

Wysłany: 17-11-2006, 11:09   

Tak zaworki wyregulowane. Odpala normalnie "na tyk" czasami ale żadko troszke dłużej pokręci.

sucha83
[Usunięty]

Wysłany: 17-11-2006, 12:08   

sprawdziles może czy jest impuls elektryczny na wtryskach..?? u mnie jest podobnie.. na zimnym silniku odpala i dziala ale jak tylko temperatura wzrosnie zaczyna przerywac i gasnie.. ale juz nie odpala.. i nie ma wtedy nie ma impulsu na wtryski.. :( wiec proponuje je sprawdzic :)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 17-11-2006, 12:40   

Jakie świece założyłeś? Bo u mnie NGK padły po 4 000 km :shock: (tak podejrzewam, bo gorzej zapala i więcej pali, choć nie przerywa). Wcześniej na padniętych świecach Beru miałem dokładnie tak jak Ty. Na zimnym OK, a na gorącym przerywał przy przyśpieszaniu. Coraz częściej i częściej, aż do wymiany świeczek na nowe.

kostuch
[Usunięty]

Wysłany: 17-11-2006, 15:09   

wg mnie to nie traci iskry tylko kompresję.

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 17-11-2006, 16:17   

A palec i kopułka jak wyglądają? W środku w kopułce jest wystający palec na sprężynce - sprawdź

promil69
[Usunięty]

Wysłany: 17-11-2006, 20:52   

impuls na wrtyski musze dopiero sprawdzić, po nagrzaniu nie ma problemów z odpaleniem, tylko przerywa przy przyspieszaniu (w sumie to jadąc na równych obrotach też). Świeczki mam NGK - przejechałem na nich zaledwie 500km (tyle co głowice dociągnołem po wymienie uszczelki). Palec i kopułka świerzo poczyszczone - tak jest wystaje około 5mm - więc chyba ok). Jak wymienie świeczki i spr. impuls na wtryski to zobaczymy co się będzie działo.

Odpowiedz do tematu