Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:16
system hads free
Autor Wiadomość
akr84 
Nowy Forumowicz

Auto: mitshubishi outlander
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 06-07-2011, 20:11   system hads free

Witam wszystkich forumowiczów:)
kupilem outalndera z 2007r wyposazonego w system polecen glosowych. Po wcisnieciu przycisku speech pojawia sie komunikat proszacy o podanie hasła, którego nie posiadam:(
Chcialbym sie dowiedziec czy moglbym wykasowac obecne haslo i wgrac nowe bez wizyty w serwisie.

Prosze o pomoc:)

Muciek 
Mitsumaniak
Amnetyst Black

Auto: O2 FL
Wysłany: 06-07-2011, 21:05   

Może prosi o podanie kodu, bo wcześniej już był sparowany jakiś telefon?

akr84 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 06-07-2011, 21:28   

komunikat prosi o podanie "password" , a wczesniej byl juz sparowany jakis telefon

tommay 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0DiD Intense+
Wysłany: 06-07-2011, 23:13   

ściągnij sobie instrukcję do Outlandera i sprawdź czy tam w ogóle jest opcja password. Ja nie kojarzę czegoś takiego u siebie.

A jeżeli rzeczywiście jest to wizyta w serwisie Mitsu i wykasują je pewnie na twoje życzenie.

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 08-07-2011, 16:49   

A jaki wyskakuje komunikat jak wpiszesz jakieś (złe) hasło?

akr84 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 09-07-2011, 10:10   

hasło- password- musze wypowiedziec (system rozpoznawania glosu), wowczas slysze komunikat "password is incorrect, please try again"

PiotrKw 
Forumowicz

Auto: nie Pajero3.2 Touareg3.0 Q74.2
Wysłany: 09-07-2011, 14:19   

To nie wróżę powodzenia bez resetu systemu obsługi telefonu. Systemy głosowe mają to do siebie że reagują na słowo , intonację , nawet akcent. Musi je wypowiadać ta sama osoba , która nagrała komendy. Więc nawet gdyby poprzedni właściel podał Tobie hasło, to wypowiedziane przez Ciebie nie powinno uruchomić systemu.
Ja u siebie mam Parrota, świetny system , rzadko kiedy się myli , natomiast wystarczy że zaakcentuję inaczej zdanie np. "proszę o połaczenie " i nie rozpoznaje. Inna osoba niż nagrana do danego telefonu nie ma szans na uruchomienie. Tak więc albo dobra, pełna , instrukcja albo wizyta w , równie dobrym -aby wiedzieli co robią, serwisie .

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 10-07-2011, 01:30   

Myślę że trzeba by najpierw zidentyfikować kto jest producentem systemu, znalazłem że firma FUSE takie produkuje dla Mitsu, ale czy to jest system firmy FUSE?
Znalazłem takie wskazówki, wygląda na to że kod jest cyfrowy, więc można spróbować odgadnąć, to tylko 10000 kombinacji. Spokojnie wykonalne dla kogoś kto jest uparty, problemem może być wybrany język bo trzeba wiedzieć czy mówić one-one-one-one czy eins-eins-eins-eins, etc. Tak na szybko skopiowałem ze strony producenta, myślę że jeśli
tekst powitania się zgadza to będzie system od tego producenta.

If a pass code has been set and the security function is enabled, the voice guide will say, “Fuse System is locked. State the pass code to continue” when the VOICE button is pressed to enter voice recognition mode. Say the 4-digit pass code number to enter the pass code. If the entered pass code is wrong, the voice guide will say “<4-digit pass code>, Incorrect pass code. Please try again.” Enter the correct pass code.

NOTE: You can reenter the pass code as many times as you want. If you have forgotten your pass code, say “Cancel” to quit the voice input mode and then check with an authorized MITSUBISHI MOTORS dealer.

Strona z opisem http://www.mitsubishifuse...tup.taf?p=2&n=1

sylb 
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
Wysłany: 10-07-2011, 10:51   

Spróbuj tego
http://www.youtube.com/watch?v=T6Cd11EUW14
:)

Odpowiedz do tematu