Niepełne wyposażenie Colta 1.3 2006 |
Autor |
Wiadomość |
kitunio [Usunięty]
|
Wysłany: 17-11-2006, 11:56 Niepełne wyposażenie Colta 1.3 2006
|
|
|
Witam.
Posiadam colta 1.3 Inform 5D 2006
Mam do użytkowników prośbę o dopowiedź na nurtujące mnie pytania:
- czy w waszych coltach znajduje się oddzielnie przesuwana i wyjmowana się tylna kanapa?
- czy jest gniazdo elektryczne w bagażniku?
- czy macie materiałowe wykończenia drzwi?
- zpalniczkę, popielniczkę
U MNIE TEGO NIE MA?!?!?!?!? - a w katalogu jest to wszystko wyszczególnione, dziwne.... |
|
|
|
 |
michalp
Mitsumaniak Moderator CZx

Auto: Colt CZ5 1.3, Focus II TDCi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 512 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 17-11-2006, 12:05 Re: Niepełne wyposażenie Colta 1.3 2006
|
|
|
kitunio napisał/a: | Witam.
Posiadam colta 1.3 Inform 5D 2006
Mam do użytkowników prośbę o dopowiedź na nurtujące mnie pytania:
- czy w waszych coltach znajduje się oddzielnie przesuwana i wyjmowana się tylna kanapa?
- czy jest gniazdo elektryczne w bagażniku?
- czy macie materiałowe wykończenia drzwi?
- zpalniczkę, popielniczkę
U MNIE TEGO NIE MA?!?!?!?!? - a w katalogu jest to wszystko wyszczególnione, dziwne.... |
Kanapa - tak
Gniazdo 12V - tak
Popielniczka tak, zapalniczka nie
Wykończenia sprawdzę bo nie wiem |
_________________ michalp
 |
|
|
|
 |
krysstek
Mitsumaniak

Auto: Colt Z30 1,3 Inform '06
|
Wysłany: 17-11-2006, 12:09 Re: Niepełne wyposażenie Colta 1.3 2006
|
|
|
kitunio napisał/a: | - czy w waszych coltach znajduje się oddzielnie przesuwana i wyjmowana się tylna kanapa? |
W Inform nie mam.
kitunio napisał/a: | - czy jest gniazdo elektryczne w bagażniku? |
Nie.
kitunio napisał/a: | - czy macie materiałowe wykończenia drzwi? |
Nie.
kitunio napisał/a: | - zpalniczkę, popielniczkę |
Mam, ale dostałem po miesiącu, bo w chwili odbioru nie mieli. Oczywiście gratis.
kitunio napisał/a: | U MNIE TEGO NIE MA?!?!?!?!? - a w katalogu jest to wszystko wyszczególnione, dziwne.... |
Katalog, który dają dilerzy różni się od stanu faktycznego i o ile pamiętam jest tam zastrzeżenie, że nie stanowi on oferty handlowej w rozumieniu "jakiegoś tam przepisu". Zwróć uwagę, że katalog, btw chyba z 2005 r., przewiduje też dla tej wersji 4 poduchy, a są dwie. |
|
 |
michalp

|
Wysłany: 17-11-2006, 12:13
|
|
|
krysstek napisał/a: | Zwróć uwagę, że katalog, btw chyba z 2005 r., przewiduje też dla tej wersji 4 poduchy, a są dwie. |
Ja również mam dwie, niestety. |
 |
|
|
|
 |
kitunio [Usunięty]
|
Wysłany: 17-11-2006, 12:19
|
|
|
Co prawda widziałem dopisek na końcu katalogu "niektóre elemeny wyposażenia są różne w różnych krajach" ale skoro ten katalog jest po polsku to jednak to wszystko powinno być w aucie, już chyba wiem skąd się biorą super promocje... |
|
|
|
 |
krysstek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-11-2006, 12:23
|
|
|
Takie czasy, rządzą księgowi i oszczędności ... |
|
 |
michalp

|
Wysłany: 17-11-2006, 12:27
|
|
|
krysstek napisał/a: | kitunio napisał/a:
W Inform nie mam. |
Nie wiem, czy jej nie masz bo Inform, czy dlatego że masz Z30 a nie Z50. Wydaje mi się, że chodzi o to drugie. |
 |
|
|
|
 |
krysstek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-11-2006, 12:44
|
|
|
michalp napisał/a: | Nie wiem, czy jej nie masz bo Inform, czy dlatego że masz Z30 a nie Z50. Wydaje mi się, że chodzi o to drugie. |
Być może mylę się, ale taka kanapa jest w Invite. Btw a czym się różni Z30 od Z50. |
|
 |
michalp

|
Wysłany: 17-11-2006, 12:50
|
|
|
krysstek napisał/a: | michalp napisał/a: | Nie wiem, czy jej nie masz bo Inform, czy dlatego że masz Z30 a nie Z50. Wydaje mi się, że chodzi o to drugie. |
Być może mylę się, ale taka kanapa jest w Invite. Btw a czym się różni Z30 od Z50. |
Powinno być CZ3/CZ5, a nie Z30/Z50.
CZ3 - trzydrzwiowy
CZ5 - pięciodrzwiowy
Chyba też (tu nie jestem pewien) tylną kanapą, bardziej funkcjonalną w pięciodrzwiowych. |
 |
|
|
|
 |
kitunio [Usunięty]
|
Wysłany: 17-11-2006, 12:55
|
|
|
Może się mylę ale Z30 to wersja 3-drzwiowa a Z50 5-drzwiowa.
A co do wersji INFORM to powinno to wszystko występować również i w tej wersji (w/g katalogu) |
|
|
|
 |
krysstek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-11-2006, 13:04
|
|
|
Z30 to też wersja 5-cio drzwiowa i jest to oznaczenie typu. Luknijcie w dowody rejestracyjne lub wyciąg z homologacji.
Ps. Żeby było ciekawiej to Colt, wg świadectwa homologacji, to kombi !!! |
|
 |
pati colt [Usunięty]
|
Wysłany: 17-11-2006, 16:55
|
|
|
Ja mam podobny problem - mianowicie mam autko z drugiej reki i teoretycznie powinienen miec swiatla przeciwmgnielne , ale mam tylko przycisk w desce rozdzielczej natomiast swiatel nie ma... chyba ze gdzies sa ale ja ich nie widze ( dla wiekszego zrozumienia : z tyl mam ale z przodu ich nie widze ) chyba ze mam cos skopane i pop rostu działa przycisk a nie swiatla.
Mam prosbe moze ktos na podstawie zdjecia objasnic jaka wersje colta posiadam : invite , inform czy instyle - wg mnie instyle ale rozpoznaje to tylko po listwie bocznej w takim samym kolorze jak reszta karoserii .
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Potek
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 Classic
|
Wysłany: 17-11-2006, 17:10
|
|
|
pati colt, pisz do użytkownika forum Jackie, on ma baaaarrrrrdzo dużo współnego z sprzedażą nowych Coltów i na pewno Ci wszystko wyjasni Jest po prostu dilerem i o nowych autkach i ich wyposazeniu na pewno wie wszystko |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-11-2006, 17:30
|
|
|
pati colt, znaczy że był bity przodem. Niestety czarów nie ma - zderzak sam z zaślepkami jest tańszy niż z lampami. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
krysstek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-11-2006, 17:32
|
|
|
pati colt napisał/a: | Ja mam podobny problem - mianowicie mam autko z drugiej reki i teoretycznie powinienen miec swiatla przeciwmgnielne , ale mam tylko przycisk w desce rozdzielczej natomiast swiatel nie ma... chyba ze gdzies sa ale ja ich nie widze ( dla wiekszego zrozumienia : z tyl mam ale z przodu ich nie widze ) chyba ze mam cos skopane i pop rostu działa przycisk a nie swiatla.
Mam prosbe moze ktos na podstawie zdjecia objasnic jaka wersje colta posiadam : invite , inform czy instyle - wg mnie instyle ale rozpoznaje to tylko po listwie bocznej w takim samym kolorze jak reszta karoserii .
pozdrawiam |
O ile dobrze pamiętam, to masz autko z Hiszpanii i najlepiej będzie sprawdzić na tej stronce i w zależności od wersji wyposażenia. No chyba, że katalog nie odpowiada rzeczywistości.
[ Dodano: 17-11-2006, 17:35 ]
Hubeeert napisał/a: | pati colt, znaczy że był bity przodem. Niestety czarów nie ma - zderzak sam z zaślepkami jest tańszy niż z lampami. |
O tym samym pomyślałem, ale nie chciałem stresować. Bo jeżeli jest przycisk, a nie ma do niego reszty, to o czymś to świadczy ... Obym się mylił. |
|
 |
|