Czujnik oswietlenia tylnej klapy/drzwi |
Autor |
Wiadomość |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 07-09-2011, 16:49 Czujnik oswietlenia tylnej klapy/drzwi
|
|
|
Niby prozaiczna sprawa-->>> gdzie jest czujnik/wyłącznik światła wewnętrznego/kabiny tylnych drzwi ??? Przy bocznych drzwiach są widoczne natomiast tylne drzwi ????? Będąc ostatnio na wyprawie po Słowenii noce były tak ciepłe że chcieliśmy spać przy otwartych drzwiach ale świecące się światło w środku wabiło różne owady więc |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
przemo_wl
Forumowicz przemo_wl
Auto: mitsubishi l200, 2007r
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lut 2011 Posty: 51 Skąd: psr, wielkopolska
|
Wysłany: 07-09-2011, 18:26
|
|
|
włącznik jest w zamku w drzwiach |
|
|
|
 |
Robert09
Forumowicz

Auto: Mitshubishi Pajero 3,2 2013
Pomógł: 5 razy Dołączył: 31 Maj 2009 Posty: 117 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 07-09-2011, 21:08
|
|
|
tylną lampę wewnętrzną można wyłączyć przesuwając dzwigienkę przy samej lampie w pozycję (off) lampka ma dzwigienkę która pracuje w trzech pozycjach: światło włączone; światło włączane przy otwarciu drzwi; światło wyłączone. |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
|
Wysłany: 08-09-2011, 10:22
|
|
|
przemo_wl napisał/a: | włącznik jest w zamku w drzwiach | dzięki stawiałem na zamek lub ogranicznik otwarcia drzwi.
Robert09 problem w tym że mam przerobione oświetlenie-->>> jest założona konsola sufitowa, ale dzięki za zainteresowanie. |
 |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 08-09-2011, 12:53
|
|
|
Najprostszym rozwiązaniem będzie zamknięcie zamka jakimś śrubokrętem, wciśnięcie w zamku elementu wciskanego poprzez element w futrynie. Tylko nie można potem zapomnieć o pociągnięciu za klamkę przed zatrzaśnięciem drzwi
Najlepszym rozwiązaniem byłoby zamontowanie niezależnego wyłącznika do tego oświetlenia. |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
|
Wysłany: 08-09-2011, 15:31
|
|
|
Cytat: | Najlepszym rozwiązaniem byłoby zamontowanie niezależnego wyłącznika do tego oświetlenia. | tylko aby tam się dostać trzeba mieć malutkie rączki Chyba poszukam tych kabelków w wiązce w osłonie gumowej. A "patent"ze śrubokrętem właśnie sprawdzałem tylko ....... jak zapomnę wziąć tego lekarstwa.... jak ono się nazywa.... a bilobil (???)->> na pamięć to zapomnę o odblokowaniu zamka i będzie kłopot->>> stracę śrubokręt Ale mam inne pytanie-->> szukam małej (???) butli na sprężone powietrze tak aby mało miejsca zajmowała i powietrza wystarczało by na wypompowanie/wypchnięcie wody z pojemników na wodę (40 l) o ciśnieniu 1 atmosfery. Do czego jest mi to potrzebne--->>> do prysznica. Te rozkładanie i składanie węża od kompresora do zbiornika i ciągłe dopompowywanie powietrza jest kłopotliwe->>> szczególnie jak ręce namydlone a tak z butli po przez reduktor gazowy do zbiorników i spokojne mycie się. Taaakkkk, wiem wydziwiam |
 |
|
|
|
 |
Robert09
Forumowicz

Auto: Mitshubishi Pajero 3,2 2013
Pomógł: 5 razy Dołączył: 31 Maj 2009 Posty: 117 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 09-09-2011, 20:09
|
|
|
jawaldek napisał/a: | przemo_wl napisał/a: | włącznik jest w zamku w drzwiach | dzięki stawiałem na zamek lub ogranicznik otwarcia drzwi.
Robert09 problem w tym że mam przerobione oświetlenie-->>> jest założona konsola sufitowa, ale dzięki za zainteresowanie. |
sorry nie wiedziałem, ale pozazdrościć... |
|
|
|
 |
|