[II 2.0 DID] Szybkie pytanie o komputer pokładowy i zestaw g |
Autor |
Wiadomość |
beben
Nowy Forumowicz
Auto: impreza & outlander
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-09-2011, 16:24 [II 2.0 DID] Szybkie pytanie o komputer pokładowy i zestaw g
|
|
|
pacjent to model DID 2,0 z 2008 r.
Pierwszy problem to brak możliwości zmierzenia np. średniego spalania lub śr prędkości na całym baku. Komputer sam przełącza się z trybu Manual na Automatic i kasuje pomiary po kilkugodzinnym postoju. Usterka czy tak jak to mi mówiono na serwisie TTTM?
Drugi to wieczne kasowanie sparowanych telefonów Nokia. Przestałem go w końcu używać bo ile razy można przechodzić proces parowania telefonu z sytemem. Tu również dostałem odpowiedż w serwisie ze TTTM
Jutro jade na kolejna wizytę i potrzebuję szybich odpowiedzi czy to są pewne znaki szczególne tego modelu i trzeba z tym zyć czy jednak są to usterki i należy się domagać ich usunięcia. Chodzi mi tylko i wyłącznie o potwierdzenie czy was występuja podobne usterki czy wszystko działa tak jak należy.
pozdrawiam
Jesli były podobne kwestie to wybaczcie nowemu |
|
|
|
 |
Muciek
Mitsumaniak Amnetyst Black
Auto: O2 FL
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Paź 2010 Posty: 896 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 06-09-2011, 17:04
|
|
|
Co do pierwszego to nie wiem dokładnie, bo się tym nie interesuje, aczkolwiek wydaje mi się, że u mojego taty przetrzymuje te dane do wykasowania - mogę się mylić.
Drugie to prawda. Mojego tatę też często rozłącza telefon z Outkiem, ale wbrew pozorom dzieje się to powiedzmy raz na miesiąc/dwa miesiące, więc idzie przeżyć. |
|
|
|
 |
beben
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 06-09-2011, 17:07
|
|
|
dzięki za info, to już coś
u mnie mimo przełączenia na postoju w tryb Manual i tak sam kasuje pomiary i przechodzi w automat |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 06-09-2011, 20:42
|
|
|
Po czterech godz.postoju komputer kasuje tylko ostatnie spalanie i śr.prędkość .Przejscie komputera na średnie spalanie i prędkość z całego okresu jazdy od ostatniego odłączenia akumulatora;-.komputer trza przestawić na auto i tylko po włączeniu ręcznego .tryb auto jest tylko do pierwszego zgaszenia silnika ,potem przechodzi na liczenia aktualne spalania i prędkości .U ciebie chyba jest inaczej ustawione ,wątpię ze to awaria .Ja sparowałem tel.1,5 roku temu i trzyma cały czas bez zająknięcia i loguje się jak jestem nawet kilka metrów od auta |
|
 |
sylb
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
|
Wysłany: 06-09-2011, 20:55
|
|
|
Info o średnim spalaniu, które się nie kasuje po 4h, masz w MMCS.
Zero , kłopotów z parowaniem BT auto-telefon, wystarczy przekręcić kluczyk 2-3s. i telefon jest sparowany. |
|
|
|
 |
Krzysiek_slask
Mitsumaniak

Auto: Mondeo MKIII, Out 2.0 DiD Int+
Pomógł: 5 razy Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 237 Skąd: Wodzisław Śl
|
Wysłany: 06-09-2011, 22:10 Re: Szybkie pytanie o komputer pokładowy i zestaw g
|
|
|
beben napisał/a: | Drugi to wieczne kasowanie sparowanych telefonów Nokia. Przestałem go w końcu używać bo ile razy można przechodzić proces parowania telefonu z sytemem. Tu również dostałem odpowiedż w serwisie ze TTTM |
Chyba rzeczywiscie cos jest na rzeczy z tymi Nokiami i org radiem. Wczesniej mialem N82 i srednio raz na miesiac slyszalem przyjemny komunikat "pairing failed".
Odkad przesiadlem sie na HTC Desire (w kwietniu 2011) ani razu nie musialem parowac go ponownie. |
|
|
|
 |
jaceksu79
Forumowicz

Auto: actyon sports
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lip 2011 Posty: 850 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 06-09-2011, 22:56
|
|
|
Panowie, każdy serwis posiada listę telefonów kompatybilnych(przynajmniej ja miałem ) z waszym systemem głośnomówiącym - sprawdzaliście czy wasze modele są kompatybilne? Bo często takie jaja właśnie wtedy się dzieją kiedy tak nie jest
[ Dodano: 06-09-2011, 22:58 ]
PS> pkt 1 > przeczytaj dokładnie instrukcję obsługi |
|
|
|
 |
beben
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 07-09-2011, 10:02
|
|
|
ok. dzięki za odpowiedzi. to jest autko zonki, wiec ona w sumie tez nie zwraca uwagi na info z kompa pokładowego, ale ja od czasu do czasu lubię sobie posprawdzać np czy paliwa na lewo nie sprzedaje .
tel to nokia c7. dziś znów sparowałem zobaczymy na jak długo starczy |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 07-09-2011, 14:48
|
|
|
u mnie prosta nokia działa bez problemów |
|
 |
jaceksu79
Forumowicz

Auto: actyon sports
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lip 2011 Posty: 850 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 07-09-2011, 16:00
|
|
|
beben napisał/a: |
tel to nokia c7. dziś znów sparowałem zobaczymy na jak długo starczy |
Nokia C7 o ile dobrze sobie kojarzę ten telefon to coś z ekranem dotykowym.
Lista jaką miały serwisy jeszcze 2 miesiące temu ( jak jeszcze pracowałem) była aktualizowana w 2009roku. Jeżeli nic nowego nie wyszło to na bank nie ma tego telefonu na tej liście i na 80% masz niekompatybilny system głośnomówiący z Twoim telefonem. Napisz pytanie bezpośrednio do Roberta J. w MMC Niech Ci odpowiedzą, bo ja już nie mam dostępu do takich informacji |
|
|
|
 |
yesko
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DI-D Instyle
|
Wysłany: 19-12-2015, 22:56
|
|
|
Poproszę o podpowiedź:
Czy zestaw glośnomówiący można zrestartować i ewentualnie jak?
Czy wymiana akumulatora może spowodować awarię zestawu?
Mniej więcej właśnie od wymiany akumulatora nie działa mi zestaw. Nie sprawdziłem tego zaraz po i pewności nie mam. W ASO byli zdziwieni i nie mieli gotowej recepty a ja nie miałem czasu na zostawianie auta do sprawdzenia szczegółowego.
Zestaw na nic nie reaguje, nic nie mówi, nic nie wyświetla.
Na razie wrzuciłem słuchawki od telefonu do auta ale wolałbym go "postawić" na nogi (zestaw).
Outlander II z 2008 2.0DiD. |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 18-01-2016, 02:21
|
|
|
Witam
Moze wysypac sie soft w oprogramowaniu. W otkach 2007 do 2010 jest taka opcja i jest to nie do naprawienia - wymiana |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
jurellas
Forumowicz

Auto: outlander 2008 2.0DiD
|
Wysłany: 18-01-2016, 11:40 Re: Szybkie pytanie o komputer pokładowy i zestaw g
|
|
|
[quote="beben"]pacjent to model DID 2,0 z 2008 r.
Pierwszy problem to brak możliwości zmierzenia np. średniego spalania lub śr prędkości na całym baku.
To średnie spalanie nijak się ma do rzeczywistości
Najbardziej miaro dajnym sposobem na sprawdzenie ile nam spalił na prawie całym baku
jest stary wzór i patent - lejemy pod sam korek paliwo lub do pierwszego wybicia
pistoletu,zerujemy licznik i po przebyciu jakiegoś dystansu lub aż do zapalenia się rezerwy
tankujemy znowu jak na początku pomiaru.Mnożymy ilośc wlanego paliwa razy sto a wynik dzielimy przez przejechane kilometry które mamy na wcześniej wyzerowanym liczniku. |
_________________ 126p,Zastava,126p,Golf,126p,Wartburg,125p,Polonez,Taunus,Punto,Croma,Vectra,Astra,Frontera,Audi,Jimny,Outlander 1986-20015 Zabudowa miśka - http://forum.karawaning.p...-nasza-salonka/ |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 18-01-2016, 15:32
|
|
|
albo korzystamy z motostat.pl, sprimonitor.de, fuelio i innych wynalazków |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
barbiq
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II '08 2.0 DID BSY
|
Wysłany: 17-02-2016, 07:59
|
|
|
jurellas napisał/a: | To średnie spalanie nijak się ma do rzeczywistości |
u mnie na całym zbiorniku jest rozbieżność 0,2l-0,3l/100km komputer, a tankowanie (wg tankowań pali mniej). warunkiem jest wyłączenie automatycznego resetu w liczniku. |
|
|
|
 |
|