|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[GDI] "Przedłużone ssanie" ?? |
Autor |
Wiadomość |
Vikthor
Forumowicz
Auto: Carisma 01
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-09-2011, 23:27 [GDI] "Przedłużone ssanie" ??
|
|
|
Witam, zacznę od początku.
Jakiś tydzień temu wymieniony został rozrząd kompletny (znaki na 1000% się zgadzają). Po tym zabiegu autko zachowywało się normalnie tj. ssanie w przypadku zimnego silnika trwało kilka sekund. Po przejechaniu ok 100 km postanowiłem po testować paliwo v-power racing (100 oktanów). Auto na nim zaczęło jeździć gorzej (może mi się tak tylko wydawało, nie wiem) , ssanie na zimnym trwało zdecydowanie dłużej, zrobiłem na nim ok 100 km. Wymieniłem paliwo na v-power zwykły (95 oktanów), wykonałem naukę zgodnie ze wskazówkami na forum, jednak przedłużone ssanie pozostało. Muszę powiedzieć że autko jeździ normalnie, nie brak mu mocy, nie pali więcej, chodzi tylko o to że na zimnym silniku potrafi trzymać 1500 rpm przez nawet 3 minuty. Czy myślicie że z czasem się nauczy że nie ma potrzeby trzymać na zimny silniku takich obrotów ? W tej chwili po nauce obrotów przejechałem jakieś 60 km.
prosiłbym o jakieś porady. |
|
|
|
 |
|
|