|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Nie można wrzucić biegu |
Autor |
Wiadomość |
fenix872
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.8GDI 125 KM 1998r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-09-2011, 19:57 [Cari 1.8 GDI] Nie można wrzucić biegu
|
|
|
Witam
Dziś Cari odmówiła posłuszeństwa. Mianowicie na samym początku zaczęły ciężko wchodzić biegi, jedynka na siłę, dwójka i czwórka ze zgrzytem a 3 i 5 w miarę normalnie, pedał sprzęgła stał się bardziej miękki. Jazda skończyła się na następnym skrzyżowaniu. Pedał sprzęgła nie stawiał żadnego oporu tak jakby zerwała się linka (oczywiście wiem że cari ma hydraulikę więc linka odpada ), a o wbiciu jakiegokolwiek biegu mogłem tylko pomarzyć.
Od razu na oko sprawdziłem czy nie ma wycieków i nic na to nie wskazuje żeby były. Inna sprawa że wysprzęglik jest jakby zablokowany (chodzi mi o tą "łapkę" która wchodzi do obudowy sprzęgła i osadzona jest na jakimś łożysku)
Na wyłączonym silniku bez problemu mogę wrzucić każdy bieg.
Proszę o jakieś sugestie. Może to kwestia pompki sprzęgła? zepsuta??
Pozdro
[ Dodano: 25-09-2011, 11:24 ]
Temat do wyrzucenia
zgodnie z przypuszczeniami poszła pompa sprzęgła, auto już sprawne |
_________________ Szybko jeździsz... wolno Cię niosą... |
|
|
|
 |
domi23pl
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8gdi 2000
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-12-2011, 17:31
|
|
|
wydaje mi sie że to będzie wysprzęglik kolego mialem podobną sytuację wymieniłem i po kłopocie.:) |
|
|
|
 |
|
|