Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Niedzielny offroad - L200 w terenie
Autor Wiadomość
PFF 
Mitsumaniak

Auto: L200
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 26-09-2011, 18:40   Niedzielny offroad - L200 w terenie

Witam wszystkich klubowiczów.
Chcąc wykorzystać jeszcze ostatnie ciepłe dni wybrałem się niedawno w ciekawe miejsce.
Miejscówka zlokalizowana na Śląsku, a dokładniej pod Częstochową.
Nikt się nie czepia że wjeżdża się w teren.
W miarę bezpiecznie bo na piasku, nie ma kamorów na których łatwo coś przetrącić, czy głębokiego błota, ale i tak moje biedne 136 kucyków miało naprawdę co robić na wysuszonym piasku :o .
Może ktoś ze śląska byłby zainteresowany jakimś niedzielnym wypadem, jakby pogoda nadal dopisywała.
To nie jakaś ekstremalna wyprawa, ale można naprawdę miło spędzić czas, na miejscu wciągnąć kiełbaskę z grilla czy zjeść ciepły żurek.

linki bo inaczej nie potrafie wstawić zdjęć ;)

http://www.fotosik.pl/u/p.../1/album/963690
http://www.fotosik.pl/u/p.../2/album/963690
http://www.fotosik.pl/u/p.../3/album/963690
http://www.fotosik.pl/u/p.../4/album/963690
http://www.fotosik.pl/u/p.../5/album/963690
http://www.fotosik.pl/u/p.../6/album/963690

Pozdrowienia

Sebastian

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 26-09-2011, 21:57   

Fajne piachy :)

A czy to nie z Twoją L-ką mijałem w sobotę w okolicach Dobieszowic :?: L-ka wyprzedzała konwój ciężarówek, ja leciałem na moto z przeciwka, od strony Pyrzowic. L-ka charakterystyczna bo cała biała :roll:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 27-09-2011, 08:28   

Hehe, a rejestracja jest ze Slaska. Spoko miejscowka. :wink:

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Wysłany: 27-09-2011, 08:33   

A dziś rano to już na bank się mijaliśmy u mnie na osiedlu :)

PFF 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-09-2011, 12:16   

JCH napisał/a:
Fajne piachy :)

A czy to nie z Twoją L-ką mijałem w sobotę w okolicach Dobieszowic :?: L-ka wyprzedzała konwój ciężarówek, ja leciałem na moto z przeciwka, od strony Pyrzowic. L-ka charakterystyczna bo cała biała :roll:

hehe raczej mało prawdopodobne, ostatnio nie śmigałem w tych okolicach

moja eLa ma dość charakterystyczne fele, oryginały 17" ale pomalowane w macie w czarnej strukturze (porowate) i do tego BF G. AT trochę większe niż standard, białą pokrywę paki i antena CB miedzy paką a kabiną

a gdzie na osiedlu?, ja jestem z Rudy Śl, żona często pomyka po Bytomiu , tam mogłeś widzieć
Seba

[ Dodano: 27-09-2011, 12:27 ]
Gene napisał/a:
Hehe, a rejestracja jest ze Slaska. Spoko miejscowka. :wink:

zalezy którą widać, ta na zbliżeniu to taki :mrgreen: WTF :lol:

już podmieniłem żeby się źle nie kojarzyło

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Wysłany: 27-09-2011, 13:14   

PFF napisał/a:
a gdzie na osiedlu?, ja jestem z Rudy Śl, żona często pomyka po Bytomiu , tam mogłeś widzieć
Tak, teraz przypominam sobie, że już kiedyś widziałem kobietę za kierownicą tej białej "L-ki".
A dziś rano, osiedle Miechowice, dokładnie o tu :arrow: >> klik <<.

PFF 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-09-2011, 14:56   

JCH napisał/a:
PFF napisał/a:
Tak, teraz przypominam sobie, że już kiedyś widziałem kobietę za kierownicą tej białej "L-ki".
A dziś rano, osiedle Miechowice, dokładnie o tu :arrow: >> klik <<.

hehe, bo ona pracuje w Miechowicach wiec czesto możesz tam zobaczyć naszą eLke
:wink:
... a na marginesie to musze ją pochwalić, bo mimo początkowych oporów co do jazdy w terenie to jak się rozkręciła to śmigała aż miło było popatrzeć. :mrgreen:

Szyszkowa 
mod Pajero
seek&destroy

Auto: Pajero 3,2 DiD
Wysłany: 29-09-2011, 12:07   

Czy to nie Jura Park w Biskupicach ? Czy czasem nie byłeś tam w tym samym czasie, co czarne PIII ?
Byłem tam prawie trzy tygodnie temu chyba i po sąsiedzku jeździł ktoś właśnie białą L, aczkolwiek szczegółów wyglądu (ani pasażerów) nie pamietam :?

PFF 
Mitsumaniak

Wysłany: 29-09-2011, 20:10   

Szyszkowa napisał/a:
Czy to nie Jura Park w Biskupicach ? Czy czasem nie byłeś tam w tym samym czasie, co czarne PIII ?
Byłem tam prawie trzy tygodnie temu chyba i po sąsiedzku jeździł ktoś właśnie białą L, aczkolwiek szczegółów wyglądu (ani pasażerów) nie pamietam :?

Tak, hehe , jeżeli mnie pamięć nie myli to 17go, faktycznie chyba czarna Pajerka dojechała później.
Może byłeś z dzieciaczkami i kimś starszym ? Jeżeli tak to kojarze. :biggrin:

banderas40 
Mitsumaniak

Auto: Pajero Sport
Wysłany: 29-09-2011, 21:08   

Fajne miejsce i niezłe podjazdy.

PFF 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-09-2011, 08:44   

banderas40 napisał/a:
Fajne miejsce i niezłe podjazdy.

Faktycznie i najważniejsze nikt się nie czepia, bo to zamknięty teren.
A co do podjazdów to niestety moja 130 konna eLa ( bo po kilku wizytach gwarancyjnych w serwisie i wymianie oprogramowania nie wiem czy nawet tyle jej zostało), nie wszystkim dała radę. Może nie widać tego na zdjęciach, ale kilka jest naprawdę stromych. Na jej nie za krótkim reduktorze nawet w dół zapylała a obsuwający się piasek dodatkowo robił swoje. Było bardzo wesoło i nawet chwilami emocjonująco. 8)

Szyszkowa 
mod Pajero
seek&destroy

Auto: Pajero 3,2 DiD
Wysłany: 02-10-2011, 17:52   

PFF napisał/a:
Szyszkowa napisał/a:

Tak, hehe , jeżeli mnie pamięć nie myli to 17go, faktycznie chyba czarna Pajerka dojechała później.
Może byłeś z dzieciaczkami i kimś starszym ? Jeżeli tak to kojarze. :biggrin:

Tak, to byłem ja ;)
Pozdrowienia ;)

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 03-10-2011, 19:24   

No nie niedzielny a sobotni charytatywny wypad w teren. Wożenie Dzieci z krakowskich Domów Dziecka https://picasaweb.google.com/mudmania4x4/JesienneSpotkanieMotocyklistow2011WozenieDzieciByJoanna
Jak co roku,a w zasadzie dwa razy do roku (wiosna i jesień) korzystając z połączenia przyjemnego z pożytecznym, na zaproszenie Motocyklowej Grupy Południe wozimy dzieci po poligonie w okolicach Krakowa. Zdjęć nie jest zbyt dużo, głównie był kręcony film z zamontowanej w środku samochodu kamery->> po wycięciu dłużyzn jest do oglądania 1:40 więc tylko wybrańcy będą mogli obejrzeć. A działo się, oj działo. Wyciągarka łącznie ze zbloczem i taśmy asekuracyjne często były w użyciu :mrgreen:

PFF 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-10-2011, 09:07   

jawaldek napisał/a:
No nie niedzielny a sobotni charytatywny wypad w teren. Wożenie Dzieci z krakowskich Domów Dziecka https://picasaweb.google.com/mudmania4x4/JesienneSpotkanieMotocyklistow2011WozenieDzieciByJoanna
Jak co roku,a w zasadzie dwa razy do roku (wiosna i jesień) korzystając z połączenia przyjemnego z pożytecznym, na zaproszenie Motocyklowej Grupy Południe wozimy dzieci po poligonie w okolicach Krakowa. Zdjęć nie jest zbyt dużo, głównie był kręcony film z zamontowanej w środku samochodu kamery->> po wycięciu dłużyzn jest do oglądania 1:40 więc tylko wybrańcy będą mogli obejrzeć. A działo się, oj działo. Wyciągarka łącznie ze zbloczem i taśmy asekuracyjne często były w użyciu :mrgreen:

To się chwali, zawsze to jakieś urozmaicenie dla dzieciaków. 8)
Widze kilka kanciaków, chyba twoje Pajero i nawet Pick-up, ciekawe jak sobie radził.
Jak masz gdzieś namiary na film w necie chętnie w wolnej chwili lookne.

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 04-10-2011, 16:05   

PFF napisał/a:
Jak masz gdzieś namiary na film w necie chętnie w wolnej chwili lookne.
za dużo warzy aby go zamieścić. Jeepy jako że podniesione radziły sobie całkiem nieźle ->> był wyciągany tylko jeden ale bez zblocza nie dało by rady. Ja też się wyciągałem. Pick-up dawał radę. Ogólnie zabawa fajna a i jak napisałeś urozmaicenie dla dzieciaków. Nie zdajesz/cie sobie sprawy co mówiły i jak reagowały,w czasie jazdy, dzieci niewidome.

Odpowiedz do tematu