|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS GDI] Sprzęgło problem. |
Autor |
Wiadomość |
bestja83
Forumowicz
Auto: space star 1.8gdi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-09-2015, 20:03 [MSS GDI] Sprzęgło problem.
|
|
|
Witam założyłem sprzęgło z Valeo do mojego mss i jak silnik dobrze się nagrzeje na wolnych obrotach stuka skrzynia biegów- na starym sprzęgle była cisza....
Moje pytanie brzmi jakie sprzęgło założyć jakiej firmy żeby było cicho i druga sprawa mam słabą lewą nogę w kostce i zależało by mi żeby pedał sprzęgła nie wymagał dużej siły przy wciskaniu w zasadzie to jest priorytet stare sprzęgło zmieniłem właśnie z tego powodu - ciężko chodziło |
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 16-09-2015, 20:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
benton66
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.8GDI 2000r
Pomógł: 2 razy Dołączył: 27 Lut 2014 Posty: 118 Skąd: Wielkopolska
|
Wysłany: 02-10-2015, 05:21
|
|
|
Mam to samo, założyłem z tej samej firmy i to był wielki błąd. Najprawdopodobniej wadliwe jest łożysko wyciskowe sprzęgła |
|
|
|
 |
bestja83
Forumowicz
Auto: space star 1.8gdi
|
Wysłany: 03-10-2015, 20:50
|
|
|
To sprzęgło idzie na reklamacje ale wcześniej jeszcze sprawdzę czy jak odsunę łapę sprzęgła i łożysko przestanie się kręcić czy będzie cisza/ tyle że to piszczy jak auto sie nagrzeje.
Zobaczymy oryginał był exide i poważnie się nad takim zastanawiam chodź jest ponad dwa razy droższe
[ Dodano: 06-10-2015, 18:50 ]
faktycznie piski pochodzą od łożyska sprzęgła. Zakładał ktoś sprzęgło Dokuji? |
|
|
|
 |
|
|