|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
2.3td,2,5dt swap? tylko na co |
Autor |
Wiadomość |
leszczo
Nowy Forumowicz
Auto: s13 & 105LUX
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Paź 2007 Posty: 21 Skąd: Swidnik
|
Wysłany: 11-10-2011, 21:23 2.3td,2,5dt swap? tylko na co
|
|
|
Witam niestety silnik w moim pajero wybuchł po wstępnym rozebraniu i wycenie przestałem się śmiać.Zastanawiam się bardzo mocno nad przeszczepem klekota z innej stajni i tu pojawia się pytanie czy znacie jakieś ciekawe stronki bądź znacie z autopsji takie swapy?Optymalnie by było aby nowa motorownia posiadała minimum mocy i momentu co w originale ale z możliwością bezpiecznego podkręcenia sadze ze do maks 130km i okolice 280-300 niuta bezproblemowo wystarczy mi do śmigania na co dzień do pracy,okazjonalnie z przyczepka i jakiś lekki teren np wyjazd na ryby.
Dlaczego swap? ponieważ używane silniki kosztują od ok 2tys w gore wiec kupić tani plus rozebrać zweryfikować/wymienić co jest zużyte troszkę mija się z celem/wartością auta
[ Dodano: 18-10-2011, 15:45 ]
wiec raczej nikt nie słyszał o takiej adaptacji szkoda.Ale postanowiłem dzisiaj ze się przełamie i będę motał silnik vw 1.9 tdi 1z albo afn. Przytargałem blok od paska 1.8 są takie same jak w tdi pomierzyłem ob lukałem tu i tam wymierzyłem odsadzenia kol zamachowych długości wysokości i odrysowałem blok vw i dzwon ze skrzyni pajero wiec zostało kupić materiał na flansze i wycinam sadze ze w tym tygodniu to wykonam i zostanie jeszcze dorobienie łap bocznych ale dopiero po włożeniu silnika i skręceniu ze skrzynia. Silnik vw jest ok 12cm krótszy wiec odelże delikatnie przednia os. |
|
|
|
 |
beny2011
Forumowicz
Auto: Galloper 2.5
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-12-2011, 18:04
|
|
|
Hejka,
a miałeś jakies objawy przed wybuchem? Mi się ostatnio czasami po odpaleniu tłucze przez chwilę, ale nie wiem, czy ma jakieś luzy gdzieś na wale, jakaś panewka, czy może coś z wtryskiem nie tak.
Miałem też robioną panewkę przy wałku rozrządu, ale do środka jeszcze nie zaglądałem. |
|
|
|
 |
zxyz7645
Nowy Forumowicz
Auto: pajero 2
|
Wysłany: 17-10-2019, 21:59
|
|
|
Witam odgrzebuje, czy ktoś posiada informacje czy swap na 1.9 udał się ??
Pozdrawiam
[ Dodano: 16-11-2019, 22:00 ]
Witam próbuje jeszcze raz, mam do kupienia p2, z padniety motorem, planuje w takim wypadku swap na 1.9tdi z racji podatności na mody i cene zakupu ktoś coś wie na temat swap ??? |
|
|
|
 |
Peter_03
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero I 2.3TD
|
Wysłany: 08-05-2022, 13:35
|
|
|
Dzień dobry, ktoś powie ile było z tym zabawy i jak to jeździ? Jak się da to wysłać parę zdjęć. |
|
|
|
 |
|
|