| 

|  | Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki 

|  |  

| Ogłoszenie |  
         |   
 W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
 Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
 Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
 |  

| Tarcze i klocki hamulcowe Carisma GDI poliftówka |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | wojzi   Mitsumaniak

Auto: Carisma Elegance 1.8 GDI 122KM
 Kraj/Country: Polska

| 

|  Wysłany: 14-10-2011, 02:04   Tarcze i klocki hamulcowe Carisma GDI poliftówka |   
 |  
               | 
 |  
               | Potrzebuję wymienić tarcze i klocki hamulcowe z tyłu - klocki praktycznie nie istnieją a tarcze zardzewiałe tak, że prawie się sypią. 
 Wóz Carisma 1.8 GDI poliftówka rok 2001.

I mam pytanie
 1. Jakie tarcze i klocki kupić tak by nie były drogie jak diabli czy jak ATE, TRW, Ferodo, a żeby z drugiej strony wystarczały dla dynamicznie jeżdżącego ojca rodziny z przebiegami do 10 tys rocznie.
 2. Jaki ja tam mogę mieć rozmiar tarczy - opony mam założone 15.
 3. Gdzie najlepiej je kupić w Kraku?
 4. Czy przy wymianie tarcz i klocków trzeba coś jeszcze wymieniać? Nie mam zielonego pojecia, bo jestem nielot teczniczny.

Z góry dzięki za odpowiedź.
 |  
				| _________________ 

Z samochodem jest jak z żoną. Kochasz go za to jaki jest, jak wygląda, jakie ma wnętrze i za przyjemność jaką Ci daje podczas jazdy
  , a nie za to że mało je. 
  |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | robertdg   Mitsumaniak
 SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
 Zaproszone osoby: 1
 Kraj/Country: Polska

| 

|  Wysłany: 14-10-2011, 06:30 |   
 |  
               | 
 |  
               | Wystarczą takie tarcze jak ABE, Brembo etc, ich cena nie przekracza 100zł za sztuke, chociaż TRW czy Textar są niewiele droższe (około 15zł - 25zł na sztuce) Klocki ABE, Roulund Brakings także kupisz do 100zł za komplet

Czy trzeba coś jeszcze wymieniać, teoretycznie nie, praktycznie wyjdzie w praniu jak podemontujesz zaciski, mnoże się okazać sparciała osłonka gumowa, pęknięta blaszka montazowa, etc.

Średnica tarczy jest rzędu 260mm, zakupić najlepiej w InterCarsie po zniżkach klubowych

To co należy napewno zrobić, to zdemontować stare, porządnie wyczyścić/zabezpieczyć/nasmarować, zamontować nowe
   |  
				| _________________ Gość zobacz mojego Galanta
   Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
 "Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  |