|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9DI-D] Wyświetlacz, komputer, spalanie |
Autor |
Wiadomość |
502marian
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-10-2011, 16:52 [Cari 1.9DI-D] Wyświetlacz, komputer, spalanie
|
|
|
Drodzy użytkownicy forum bardzo proszę o pomoc w rozwikłaniu problemu, ponieważ powoli mnie krew zalewa ze złości i bezradności.
Z taką samą prośba na forum występował użytkownik kubas123 lecz nie otrzymał żadnych wskazówek.
W mojej carismie rok. 2004 od ok. 2 miesięcy temu przestała działać funkcja wskazujaca średnie spalanie, zasięg, oraz średnia prędkość. Problem w tym że po zresetowaniu komputera nie wyświetla żadnych wartości. Jedyna możliwośc aby komputer rozpoczął przeliczanie to bardzo szybkie wyłączenie silnika i następnie bardzo szybko jego właczenie. Niestety po kolejnym postoju i nastepnie uruchomieniu silnika wartości pozostają niezmienione np. jezeli zatankowałem do pełna i komputer wksazywał zasięg powiedzmy ok. 800 km to po przejechaniu 600 km wartośc na wyświetlaczu ciągle jest ta sama czyli 800 km do przejechania. Sprawdzałem wszystkie bezpieczniki w samochodzie, robiłem reset przez odłaczenie akumulatora, lecz problem cały czas pozostał nie rozwiązany. Samochód użytkuję od ponad 4 lat, poprzednio tez miałem carismę (1.6 rok 2000) i wszelkie wskazania na komputerze' wbrew niektórym przeczytanym opiniom uzytkowników carism, u mnie nie odbiegały od rzeczywistych. Reszta funkcji na wyswietlaczu działa bez zazutu. Radio jest oryginalne.
Bardzo proszę o jakieś sugestię i porady w rozwiazaniu problemu. [/u]
[ Dodano: 13-10-2011, 17:09 ]
Przepraszam za błąd.
Uzytkownik, który prosił o pomoc to Dewu123.
Poniżej zamieszczam zapozyczony link przedstawiajacy problem.
http://img687.imageshack.us/img687/3852/wyws.jpg |
|
|
|
 |
dewu123
Mitsumaniak 02523/KMM Maniak

Auto: Carisma DID+ 1,9 130KM
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Kwi 2011 Posty: 276 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 16-10-2011, 11:15 Re: Wyświetlacz, komputer, spalanie