Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[E52A 1.8] Niedziałająca nawigacja, pomocy!
Autor Wiadomość
Kris88 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 92-96
  Wysłany: 16-10-2011, 15:44   [E52A 1.8] Niedziałająca nawigacja, pomocy!

witam,
w moim Galanciku z 93' coś jest nie tak. Mianowicie po zakupie nawigacji firmy Smart GPS i podłączeniu do gniazda zapalniczki, sprzęt się nie ładuje! Nie świeci się w ogóle kontrolka ładowarki... Sprawdziłem czy mam w gnieździe napięcie (bo zapalniczka nie działała)i tak jak myślałem, nie było go tam, więc odwiedziłem elektryka. Wszystko zrobił, zapalniczka zaczęła się grzać, ale nawigacja dalej milczy,a to raczej nie wina ładowarki, bo w 2 samochodzie ładuje navi jak należy. Elektryk stwierdził, że to może wina za krórtkiego "dzióbka" ładowarki nawigacji i że nie sięga on dna gniazda zapalniczki. Jednak czy to możliwe żeby było inne niż pozostałe, bo przecież do innych jakoś ładowarka sięga. Nie mam już pomysłów co się mogło schrzanić??? POMOCY:) i dziękuję za odpowiedzi:)

dodam jeszcze, że sprawdziłem przed chwilą jeszcze jedną rzecz. otóż za każdym razem gdy wkładam do zapalniczki ładowarkę, przepala się bezpiecznik ładowarki, wymieniłem ich już ze 4 i za każdym razem to samo...

szpala85 
Mitsumaniak

Auto: dwie skarbonki
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-10-2011, 19:17   

gniazdo zapalniczki masz zepsute .... wyjmij i zobacz gdzie robi się zwara .... a może znajdziesz jakiś dziubek od innej ładowarki który tam pozostawił poprzedni właściciel tego auta .... skoro piszesz że nigdy zapalniczka nie działała :wink: .... taka myśl mi przyszła i ja bym to sprawdził na samym początku :wink:

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Wysłany: 16-10-2011, 19:49   

sprawdź,czy gniazdo jest dobrze podłączone :roll:

Kris88 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 16-10-2011, 22:11   

witam,
problem zaczął się od momentu, gdy jeden skur....syn włamał mi się do auta i ukradł radio... Był na tyle tępym śmieciem, że wyrwał radio w taki sposób, iż nie dość że jego resztki pozostały w samochodzie to połamał mi cała konsolę centralną. Wtedy kupiłem z galanta na części ten element wraz z zapalniczką. Takowa nie działała wiec zawiozłem ją do elektryka (całe auto w sensie), koleś to zrobił i teraz zapalniczka grzeje. Wiec jest dobrze podłączona, zresztą sprawdzałem po kilka razy. W środku nie pozostał żaden element, ale jakieś spięcie czy cóś pali bezpieczniki w ładowarce od navi... w życiu takiej dziwnej sytuacji nie miałem... myślałem, że może ktoś miał podobną sytuację...pozdrawiam

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Wysłany: 16-10-2011, 22:52   

Kris88, chodzi mi o to,że piny mogą być odwrotnie podłączone.zapalniczka będzie działała,ale navi nie zadziała 8)

Kris88 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-10-2011, 18:54   

problem rozwiązany:) chłop pomylił plusa z minusem;/.... elektryk kuźwa;/... dzięki za odpowiedzi i za pomoc:)

Odpowiedz do tematu