Przegrywanie z kasety na mp3 |
Autor |
Wiadomość |
wojzi
Mitsumaniak

Auto: Carisma Elegance 1.8 GDI 122KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-11-2011, 03:54 Przegrywanie z kasety na mp3
|
|
|
Hej. Ma ktos z was może możliwość przegrywania kaset magnetofonowych na CD, a jeszcze lepiej na mp3?
Wziąłem się zaparłem i chcę się w końcu nauczyć Fińskiego, ale nagrania mam tylko na kasecie, a w domu nie mam już magnetofonu więc trochę mi trudno bez dostępu do języka mówionego.
Jest tego raptem jedna kaseta, a więc nie dużo. |
|
|
 |
Wojciech Bogacz
Mitsumaniak

Auto: Lancer C66A, Sigma Kombi
|
Wysłany: 18-11-2011, 20:28
|
|
|
Heh - to ja muszę zdaje się wykorzystać kuzynkę, bo pożyczyłem jej mój magnetofon ale przegrać by się chyba dało Ogolnie - kasetkę byś mi mógł dać, jak się zobaczymy w przyszły weekend |
_________________ Lancer 1,6 C66A
(Była) Nasza Sigma Kombi |
|
|
|
 |
Jackall
Mitsumaniak

Auto: EA5W, Actros 1841
|
Wysłany: 18-11-2011, 22:16
|
|
|
Powinno się dać zrobić mp3, najłatwiej by było gdybyś miał magnetofon z wyjściem liniowym i podpiąć to pod kompa a później zabawa jakimś programem.
Szukałeś w necie coś n/t temat?
Tu masz wszystko ładnie opisane http://wilk13.net/art07-kaseta-na-mp3.php
A jak znajdę jakąś kasetę to sprawdzę czy działa mi magnetofon w wieży i pomyślimy o konwersji |
_________________ Prawo jazdy to nie dowód osobisty - nie każdy musi je posiadać;)
Renault Megane RXT 1.6 '99 - jest Myszki
Mitsubishi Galant 2.5 '98 - jest
Suzuki Swift 1.3 GS mk3 '94 - był
Opel Omega A 2.0 GL '91 - był
Fiat 125p 1.5C ' 86 - był NAJLEPSIEJSZY
Nie ma ciemnej strony księżyca, w rzeczywistości jest cały ciemny
 |
|
|
|
 |
Rebelias
Mitsumaniak 02484/KMM

Auto: Carisma 1600 GLX/EVO IX
|
Wysłany: 18-11-2011, 23:57
|
|
|
Jackall napisał/a: | najłatwiej by było gdybyś miał magnetofon z wyjściem liniowym |
To chodzi o wyjście AUX w radiu czy to na słuchawki?? Czy powinno być LINE OUT ?? |
_________________ To nie prędkość zabija.. tylko nagła jej utrata...

|
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
|
Wysłany: 19-11-2011, 08:00
|
|
|
Do amatorskiego nagrania spokojnie wystarczy wyjście słuchawkowe tylko trzeba wyregulować odpowiednio poziom głośności aby nie był ani za słaby ani za mocny. |
|
|
|
 |
i9i
Mitsumaniak Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
|
Wysłany: 19-11-2011, 08:12
|
|
|
Do nagrywania z kasety/adapteru na komputer w zależności od posiadanego Decka najlepiej wykorzystać wyjście liniowe (Line Out) do wzmacniacza/amplitunera a jeśli go nie ma to z gniazdka słuchawkowego pojedynczym kablem (może być taki z kompa do głośników w monitorze "jack-jack') na średniej głośności i podpinamy w Line In w komputerze koło wyjścia na głośniki (w opcjach głośników w urządzeniach wejścia zaznaczamy by korzystał komputer z niego) do nagrania w mp3 polecam "Adobe Audition 2.0" lub z popularniejszej paczki Nero - Nero Vave Editor. Tam już idzie jak po maśle w Audition możemy sobie podzielić na setki ścieżek, pociąć lub scalać. |
_________________ Pozdrawiam
Adrian
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje
 |
|
|
|
 |
Wojciech Bogacz
Mitsumaniak

Auto: Lancer C66A, Sigma Kombi
|
Wysłany: 19-11-2011, 10:52
|
|
|
Ja tam akurat mam magnetofon typu "deck" właśnie i normalnie pracował ze wzmacniaczem - ma jak najbardziej wyjście liniowe i z komputerem ładnie współpracuje - sprawdzone - kuzynka potrzebowała to jej to poustawiałem.
Do nagrywania używamy programu Audacity (darmowy) - może nie najpiękniejszy i najprostszy na pierwszy rzut oka, ale już na drugi można na nim ładnie śmigać |
_________________ Lancer 1,6 C66A
(Była) Nasza Sigma Kombi |
|
|
|
 |
wojzi
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-11-2011, 17:38
|
|
|
Wojciech Bogacz napisał/a: | Ogolnie - kasetkę byś mi mógł dać, jak się zobaczymy w przyszły weekend |
No to wezmę kasetkę jak będziemy jechać |
|
|
 |
DjQuest
Mitsumaniak

Auto: Lancer SD 1,5 Invite Sport
|
Wysłany: 19-11-2011, 19:05
|
|
|
Dużo materiału do nauki dostępne w necie. Po co robić kopię kaset ? Nie wnikam jak ktoś lubi |
_________________ Kluczem sukcesu jest zaangażowanie emocjonalne |
|
|
|
 |
wojzi
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-11-2011, 19:14
|
|
|
Terttu Leney - Teach Yourself Finnish - szukałem w necie i nie znalazłem. Dlatego chcę przegrać. |
|
|
 |
|