Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 19:57
[I 2.0] Regulacja linki gazu
Autor Wiadomość
Kochan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-09-2015, 17:10   [I 2.0] Regulacja linki gazu

Witam, w jaki sposób wykonać regulację linki gazu w Outlanderze ? Dziś po dłuższej jeździe po mieście zauważyłem obroty rzędu 1800 na luzie, po podważeniu do góry pedału gazu obroty wracały na miejsce więc problem tkwi tu w lince.

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 18-09-2015, 00:22   

Skoro po podważeniu pedału obroty wracają to problem jest bardziej w sprężynie pedału lub przepustnicy a nie w długości linki.

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 18-09-2015, 06:58   

Może trzeba psiknąć WD40?

Kochan 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-09-2015, 20:52   

Tak też i wczoraj zrobiłem w środku spikałem WD40 i linkę pod maską, jutro jeszcze dam trochę wazeliny tech.
Zrobiłem z 150 km i jest chyba ok, jutro jeszcze pozostaje mi coś wykombinować z anteną bo w trasie dosyć często w wioskach gubi mi radio.

elektryk 
Forumowicz

Wysłany: 19-09-2015, 13:37   

Kochan napisał/a:
jutro jeszcze pozostaje mi coś wykombinować z anteną bo w trasie dosyć często w wioskach gubi mi radio.
Sprawdź czy masz podłączone zasilanie do anteny, w podstawie oryginalnej anteny jest wzmacniacz elektroniczny.

Kochan 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-09-2015, 16:05   

rozumiem, że podsufitkę muszę zdjąć w tym wypadku ? Odkręciłem bat i nie było różnicy w odbiorze zetki bez bata i z odbierała tak samo :)

elektryk 
Forumowicz

Wysłany: 19-09-2015, 22:37   

Kochan napisał/a:
rozumiem, że podsufitkę muszę zdjąć w tym wypadku ? Odkręciłem bat i nie było różnicy w odbiorze zetki bez bata i z odbierała tak samo :)
Jak wiesz czego szukać, to można poszukać niepodłączonego kabla od strony radia.

nytsug 
Mitsumaniak

Auto: Outlander + Pajero
Wysłany: 20-09-2015, 14:37   

Z tyłu od bagażnika od strony dachu masz kołki takie wciskane, chyba 3sztuki, podważasz je i odchylasz delikatnie podsufitkę, ujrzysz antenę przykręcaną na nakrętkę. Oryginalna antena ma taki jakby kwadrat nad dachem, w którym jest regulacja pochylenia anteny (wzmacniacz) i z tego wystaje śruba, do której wkręcasz bat anteny - i od razu Ci powiem, że bat musisz mieć oryginalny z takimi dziurkami po bokach bo jak dasz zamiennik to ucinać będzie radio - już to przerabiałem. Załóż oryginał i po sprawie. Dodatkowo jak pisano wyżej sprawdź czy za radiem nie wyszła antena z gniazda radia.

Odpowiedz do tematu