Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] dobry warsztat, śląsk
Autor Wiadomość
rafci0 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI 16V
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-09-2011, 00:21   [Cari 1.8 GDI] dobry warsztat, śląsk

Witam :)
Mam problem otóż posiadam carismę z silnikiem GDI i od pewnego czasu nie ma mocy, zużywa dużo paliwa i nie mogę przekroczyć 4 tyś obrotów (wtedy się dusi). Podobno jest to czujnik ciśnienia paliwa. Tylko, że jak idę do warsztatu i na wstępie mechanik słyszy, że jest to silnik GDI to delikatnie daje mi do zrozumienia że nie chce mieć z moim autem nic do czynienia.

Moje pytanie jest takie czy ktoś mógł by mi polecić jakiegoś mechanika na śląsku, który zna się na silnikach GDI?

Jestem laikiem w sprawach mechaniki i bardzo proszę o pomoc .

Dziękuję i Pozdrawiam.

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 04-09-2011, 12:54   

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3761

gooni googoo 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1.8 gdi 1999
Wysłany: 08-11-2011, 23:58   

rafci0,
witaj.ja dopiero co kupiłem gdi a problemy zostaly.mam gościa w rudzie slaskiej
przy samym odpaleniu powiedział ze przepustnica do czyszczenia i poychacze hydrauliczne.
warsztat szału nie robi ale gośc przynajnmiej ma pojęcie

szunaj 
Forumowicz
szunaj

Auto: Mitsubihi Carisma 1.6 16V
Wysłany: 12-11-2011, 09:41   

Witam,mam GDI od pól roku,wcześniej miałem Carisme 1.6 16V i poznałem bolączki silnika GDI,nie jest to zły silnik ale wymaga dbałości i wtedy będzie służył długo i bezawaryjnie.Miałem poważny problem z przepustnicą do takiego stopnia że silnik przeszedł w tryb awaryjny i wizyta w warsztacie była konieczna,autoryzowane servisy Mitsubihi to studnia bez dna więc musiałem poszukać warsztatu który ma dostęp do komputera a nie jest za drogi i za pomocą tego forum trafiłem do pana Adamusa w Mikołowie.Wymieniałem tam rozrząd,i wszystkie sprawy związane z przepustnicą,jak na razie to autko super chodzi i mogę polecić ten warsztat

Odpowiedz do tematu