|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Świecąca kontrolka ABS i SRS |
Autor |
Wiadomość |
Owiec
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma II 1.8 GDI 2000r. A/T
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-11-2011, 08:21 [Cari 1.8 GDI] Świecąca kontrolka ABS i SRS
|
|
|
Witam,
dzisiaj w drodze do pracy moja Cari (1.8 GDI '00 Automat) miała dziwną przypadłość. W pewnym momencie zgasło radio, a następnie zapaliła się kontrolka ABS oraz SRS i wyłączył się licznik. Przejechałem tak może z 200m gdyż trzeba było uciec ze skrzyżowania i nie wiem czy to po najechaniu w dziurę (może coś nie stykało) czy od dodania więcej gazu wszystko wróciło do normy. Nie świeciła się kontrolka ładowania więc to chyba raczej nie alternator. Czy istnieje możliwość że akumulator już kończy swój żywot? Tylko pytanie dlaczego się nagle ożywił? Sprawdziłem klemy, wszystko trzyma bez luzów. Na razie siedzę w pracy i się głowię co to mogło być. Jakiekolwiek testy mogę wykonać dopiero później.
Z góry dziękuję za jakieś sugestie. |
|
|
|
 |
|
|