Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
linka od otwierania maski
Autor Wiadomość
wossek 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-11-2011, 16:12   linka od otwierania maski

Witam Was :D

Mam mianowity problem carismie '98. Wczoraj otwierałem maskę, i wychaczyła mi się linka z dźwigni. :( bawiłem się z tym ponad godzinę żeby założyć ponownie. ale nic z tego na nowo spada. ma ktoś pojęcie jak to się zakłada żeby nie wyskakiwało? Zdjęcia miło widziane :)

Z góry dziękuje :)

adaśko 
Mitsumaniak

Auto: Chevrolet Cruze 2.0 163KM
Wysłany: 13-11-2011, 19:55   

musisz zdjąć ten cały panel dolny i dopiero wtedy będziesz miał wszystko na wierzchu i trzeba podgiąć blaszkę po prostu i wszystko wróci do normy.

wossek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 13-11-2011, 21:38   

no właśnie zdjąłem wszystko. a o którą blaszkę chodzi. o tą która wygląda jak haczyk? i jak dokładnie zamontować to tam. mógłbyś zrobić fotkę jak byś mógł?

geoon 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 DI-D 2001 r.
Wysłany: 13-11-2011, 23:11   

Witam. Miałem ten sam problem u siebie i główkowałem z 30 min. jak to zrobić :/ tzn. nie wiedziałem dlaczego ten haczyk spada (myślałem, że robię coś źle).
Musisz sobie zadać podstawowe pytanie dlaczego się tak stało, że linka wypadła z mocowania... :)
Problem jest prosty do rozwiązania a mianowicie wystarczy ZAGIĄĆ BARDZIEJ "HACZYK" który zapewne delikatnie się odkształcił przy otwieraniu klapy i dlatego linka spada.
Daj znać czy pomogło.

wossek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 14-11-2011, 10:44   

chciałem podgiąć ten haczyk. ale niestety nie moglem bo jest taki silny. a udało mi się założyć, ale niestety czuje ze nie długo wyskoczy, bo nie chce się w haczyku trzymać ten mały plasticzek, dzięki któremu linka nie trze o haczyk...

geoon 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 DI-D 2001 r.
Wysłany: 14-11-2011, 23:56   

Ja nie miałem większego problemu z wykrzywieniem haczyka, zrobiłem to kombinerkami i trzyma się do dzisiaj.

wossek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 15-11-2011, 22:34   

no to może ja mam taki którego nie da się dogiąć hehe bo nie wiadomo jak mocno bym to robił to i tak nie mogłem dogiąć

Drapichrust 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer 1.8 Invite
Wysłany: 22-11-2011, 09:33   

Mi to tez często wypadało. Zrobiłem tak, ten uchwyt delikatnie ścisnąłem kombinerkami i na wszelki wypadek owinąłem ten uchwyt na lince taśma izolacyjną. I jest ok!

wossek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-11-2011, 17:26   

Dzięki wszystkim za pomoc. Czyli jak już raz wypadnie to trzeba się liczyć z tym że będzie wypadała częściej. wiec pozostaje mi delikatnie otwierać maskę, i modlić się żeby nie wyskoczyła hehe ;)

M@teusz607 
Forumowicz
M@teusz607

Auto: Honda Accord CL7 2.0 i-VTEC
Wysłany: 23-11-2011, 09:14   

a jeśli otwieram maskę i nie czuć tego charakterystycznego cyknięcia kiedy zamek puszcza klapę bo nie puszcza ale używając niewielkiej siły da się ją podnieść i z zamknięciem jest problem bo mam wrażenie jakby linka w tym pancerzyku się zblokowała- to może znaczyć że blaszkę za mocno dogiąłem? bo zrobiłem to już jakiś czas temu i od tamtej pory tak właśnie jest

Odpowiedz do tematu