|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zacinający się pedał gazu |
Autor |
Wiadomość |
PaczekDNA
Forumowicz
Auto: Lancer 1,8/Colt 1,3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-11-2011, 22:05 Zacinający się pedał gazu
|
|
|
Witam! Posiadam Colta z 2007-ego roku 1,3. Kilkakrotnie zdarzyło mi się, że po wciśnięciu gazu do oporu i puszczeniu, pedał nie odskoczył od razu... wystraszony nacisnąłem sprzęgło, obroty doszły do odcięcia, energiczne uderzenie w pedał gazu spowodowało że wrócił do pozycji "0". Pedał wymieniony jakoś rok półtora temu i problem znowu powrócił, czy ktoś z was spotkał się z czymś podobnym? |
|
|
|
 |
murbanczyk
Nowy Forumowicz
Auto: Colt CZ3
|
Wysłany: 20-12-2011, 19:49
|
|
|
Witaj!
Miałem identyczną sytuację w mniej więcej półrocznym Colcie. W ASO długo zachodzili co to mogło być, a w końcu pomogło rozebranie i nasmarowanie linki przepustnicy. Więcej już mi się to nie przytrafiło. |
|
|
|
 |
PaczekDNA
Forumowicz
Auto: Lancer 1,8/Colt 1,3
|
Wysłany: 21-12-2011, 22:09
|
|
|
Dzięki za odpowiedź, myślę że zrobię tak po świętach i zobaczymy co dalej:)
[ Dodano: 27-12-2011, 18:06 ]
tak sobie przypomniałem, że jak bawiłem się przepustnicą to tam, przecież żadnej linki nie ma! po prostu coś jak silniczek obraca i otwiera lub zamyka przepływ, a pedał to zwykły potencjometr od którego odchodzi kabel na kostce a nie linka. Nie chciałbym podważać twoich zdań, jednak wydaje mi się, że próbowano Cię oszukać w serwisie. |
|
|
|
 |
|
|