|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: BigTomala 10-12-2011, 21:25 |
[EAx 97-04] Kilka Galantów do wyboru, prosze o pomoc. |
Autor |
Wiadomość |
Naly
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-12-2011, 21:17 [EAx 97-04] Kilka Galantów do wyboru, prosze o pomoc.
|
|
|
Witam, jutro bede jechal kupic Galanta, znalazlem 3 egzemplarze ktore mnie interesuja, mozecie na nie zerknac i powiedziec cos o nich? Moze akurat je ogladaliscie na zywo bo byliscie nimi tez zainteresowani...
http://moto.allegro.pl/mi...1965156033.html
http://otomoto.pl/mitsubi...-C22003092.html
http://otomoto.pl/mitsubi...-C22052674.html
Jakies rady ktore mozecie mi dac, na co zwracac uwage przy zakupie? I co ze skrzynia automatyczna, psuja sie czy nie?
PS. mam nadzieje ze w dobrym dziale umiescilem zapytanie, pytalem sie juz w shout boxie ale nikt nie odpowiedzial. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
|
|
|
 |
Naly
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 11-12-2011, 03:35
|
|
|
1.
Kod: | Rok produkcji (1900 - 2100): 2000 Przebieg (km): 161150
Pojemność silnika (cm3): 2496 Moc silnika (KM): 163
Skrzynia biegów: Manualna Rodzaj paliwa: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna Liczba drzwi: 4/5
Kolor: inny Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie ABS, Wspomaganie kierownicy, Centralny zamek, Klimatyzacja, Poduszka powietrzna, Elektryczne szyby, Tempomat, Lakier metallic, Alufelgi, Elektryczne lusterka,
Informacje dodatkowe Bezwypadkowy, Serwisowany w ASO, Sprowadzony,
MITSUBISHI GALANT 2.5 V6
Samochód sprowadzony z Niemiec. Odkupiony z prywatnych rąk od II właściciela. 100% bezwypadkowy, lakier bez rys, wgnieceń, tylne nadkola bez rdzy - auto garażowane. Autentyczny przebieg potwierdzony książką serwisową oraz fakturami TÜV. Samochód do końca serwisowany ostatnia inspekcja kwiecień 2011r. podczas, której wymieniono wszystkie tarcze hamulcowe, klocki, filtry, nabito i odgrzybiono klimatyzację. Od strony technicznej nic mu nie dolega, na zawieszeniu cisza, silnik bez wycieków, skrzynia biegów jak w nowym aucie. Do Galanta dołączam kompletną dokumentację + 2 oryginalne kluczyki. Na chwilę obecną można się nim poruszać, posiada ważne tablice i ubezpieczenie OC. Zapraszam wszystkich zainteresowanych. |
2.
Kod: | Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, welurowa tapicerka, blokada skrzyni biegów, tempomat, światła przeciwmgłowe
Dodatkowe informacje:
serwisowany w ASO, bezwypadkowy, garażowany
Opis pojazdu:
*** Świeżo sprowadzony z Niemiec Mitsubishi Galant w limitowanej poliftingowej wersji Sport Edition***
*** Samochód zakupiony bezpośrednio od właściciela,który miał go przez ostatnie 4 lata,serwisowany tylko i wyłącznie w ASO Mitsubishi***
***Orginalny przebieg 140 223,potwierdzony książką serwisową,innymi rachunkami,przeglądami,samochód ma nowy przegląd techniczny TUV co świadczy o wyjątkowo dobrym stanie(w Niemczech bardzo rygorystycznie podchodzą do przeglądów,nie ma czegoś takiego jak w PL).
*** Mój Galancik jest wersją po liftingu,czyli nowsze zegary,nowsza skrzynia biegów,kilka wizualnych zmian,znacznie lepsze hamulce(większe i nie przegrzewają się)
*** Na temat wyposażenia możnaby długo pisac,ale ja wymienie tylko te najważniejsze rzeczy: Klimatronik- w 100% sprawny, 4 poduszki powietrzne, skrzynia biegów automat tiptronik(można zmieniac biegi ręcznie,oraz jechac na Drive,czyli automat, wspomaganie, alufelgi 17 calowe z nowymi oponami Hankook Evo,
obniżające zawieszenie,welurowa tapicerka w idealnym stanie, radio cd , pulpit dedykowany tylko dla tej wersji.
W ostatnim czasie auto zostało doinwestowane bardzo poważnie,łączna kwota na wymienione części to około 2200euro-jest to potwierdzone książką i rachunkami,a nie wyciągnięte z palca! Rozrząd ma 6 tys. km. ,nowe amortyzatory,kompletne hamulce przód i tył, czujnik ABS, elementy zawieszenia,olej oraz wszystkie filtry włącznie z kabinowym-WSZYSTKO UDOKUMENTOWANE!
Moje auto to okazja pod względem stanu,zgodzę się z tym,że można kupic takie auto u konkurencji po niższej cenie,ale często sa to samochody z cofniętymi licznikami,powypadkowe.
Mój samochód jest bezwypadkowy,serwisowany. Poważnych klientów zapraszam!!
Cena do negocjacji . 12400zł + opłaty. |
3.
Kod: | Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, skórzana tapicerka, alufelgi, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, blokada skrzyni biegów, tempomat, podgrzewane fotele, światła przeciwmgłowe, przyciemniane szyby
Dodatkowe informacje:
serwisowany w ASO, bezwypadkowy, garażowany
Opis pojazdu:
Sprowadzony z Niemiec Mitsubishi Galant w wersji Avance,rocznik 2002,pierwsza rejestracja 9/2002. Zakupiony od
drugiego właściciela,do końca serwisowany,przebieg potwierdzony książką serwisową oraz różnymi przeglądami,obecnie ważny
przegląd Niemiecki TUV do 2013 roku co świadczy o bardzo dobrym stanie technicznym auta.
Pełne wyposażenie w skład którego wchodzi skórzana tapicerka,podgrzewane fotele, automatyczna skrzynia biegów tiptronik,
zegary High Contrast, klimatronik, 4 poduszki powietrzne, wspomaganie, 6 głosników +radio CD Mp3, alufelgi 17 calowe Firmy Alutec+opony Pirelli,
komplet kół zimowych 15 wraz z orginalnymi kołpakami, obniżające zawieszenie Firmy H&R-czerwone spręzyny,przyciemnione szyby,końcowy wydech firmy Remus,
Komplet 3 kluczy+ 2 pilotów, pełna dokumentacja niemiecka. Auto w 100% bezwypadkowe. Nie wymaga wymian eksploatacyjnych typu zawieszenie,hamulce-wszystko w bardzo dobrym stanie,
amortyzatory wymienione miesiąc temu. Na chwile obecną wystarczy wymienic olej z filtrami i jeździc. Okazyjna Cena jak za wersje Avance z tego rocznika!! 13.900 raczej już bez negocjacji.
Oferta sprzedaży po tej cenie ważna do14.12.2011 |
|
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 11-12-2011, 09:27
|
|
|
1. http://moto.allegro.pl/mi...1965156033.html
Ze Sport Edition to ona jedynie zderzak i progi, wnętrze to wersja basic/elegance
Zgodnośc rocznikowa:
Maska OK
Lapmy tylne OK
Kierunkowskazy clear OK
Jeżeli nie chcesz jeździć i tracić czasu, to możesz napisać post z prośbą o pomoc w oględzinach tutaj http://forum.mitsumaniaki...3064f501026d484
2. http://otomoto.pl/mitsubi...-C22003092.html
Prawdziwy poliftowy SportEdition, na zdjęciach wygląda kusząco, jednakże ciężko określić coś ze względu na demonicznie czarną barwę X08, także tutaj mogę Ci podpowiedzieć abyś odwiedził odpowiednie forum regionalne z prośbą o pomoc w oględzinach
P.S. Jeżeli tam radio nie gra a antena jest wysunięta, to możliwe, że uszkodzony jest mechanizm automatycznej anteny
3. http://otomoto.pl/mitsubi...-C22052674.html
Wersja Avance po ostatnim lifcie, jak zwykle, zdjęcia za wiele nie mówią, gdyż ciemna barwa auta na zdjęciach nie zdradza za wiele a same zdjęcia jako takie nie zdradzają zbyt wiele.
Brak zaślepki w zderzaku
Pamiętaj o opłatach, no i witamy w regionie Śląskim, chętnego fana Mitsu |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 11-12-2011, 12:38
|
|
|
Naly, jedno auto w temacie. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 11-12-2011, 14:21
|
|
|
tomek84 napisał/a: | robertdg napisał/a: | Ze Sport Edition to ona jedynie zderzak i progi, |
progi moga byc oryginalne, bo w Elegance szły takie jak w Sporcie | dopiero po drugim lifcie |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
szklarz
Mitsumaniak
Auto: AVANCE EA5A
|
Wysłany: 11-12-2011, 16:08
|
|
|
Pierwszy z nich jest od Pana ze Zduńskiej Woli o ile się nie mylę więc przygotuj się na duże rozczarowanie przy oględzinach pod względem porównania ze zdjęciami i aukcją. Co do dwóch ostatnich to na 99% są od chłopaków z Czapli. Ich bym polecił, kupiłem u nich i jestem zadowolony. Jak dobrze z nimi będziesz gadał i nie zauważą że jesteś leszczem którego łatwo orżnąć to będą z Tobą w miarę szczerzy i raczej nic nie ukrywają. Jeśli o nich chodzi to uważaj tylko na cofane liczniki. Auta mają ładne i w dobrych pieniądzach. Skrzynie w obu z tych Galach to tiptronic - ja też taką mam śmiało mogę polecić to rewelacyjna sprawa. To tyle z mojej strony Udanych oględzin i życze trafionego zakupu! |
_________________ To, że ktoś ma mniej postów od Ciebie - nie znaczy że jest głupszy.
1. Był 2.5 V6 A/T >>> GALardo ELEGANCE - czyli historia życia
2. Była - Vectra B 2.2 DTI 02' "ZENDER" - żywot zakończony 17.05.2015
3. AVANCE EA5A... |
|
|
|
 |
Naly
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 12-12-2011, 17:03
|
|
|
Wybralem drugi egzemplarz. Jest kilka rzeczy do roboty:
do wymiany przednia szyba bo peknieta jest
rdza na dwoch nadkolach, kolo wlewu baku, na slupku przednim oraz rdza wyskoczyla na ramie z tylu.
I cos skrzypi w lewym tylnim zawieszeniu.
Co do tej wersji Avance 2002 to IMO nie warto jechac bo sie niemilo zaskoczycie. |
|
|
|
 |
szklarz
Mitsumaniak
|
Wysłany: 12-12-2011, 17:38
|
|
|
W takim razie gratuluję zakupu i życzę bezawaryjnej jazdy. Rdza się nie przejmuj nadkola to standard a na słupkach też lubi wychodzić. Każde autko ma jakieś wady grunt ze tylko tyle |
_________________ To, że ktoś ma mniej postów od Ciebie - nie znaczy że jest głupszy.
3. AVANCE EA5A... |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 13-12-2011, 01:54
|
|
|
Naly, zaloz temat o swoim Galu
Zycze zadowolenia z nabytku.
Naly napisał/a: | I cos skrzypi w lewym tylnim zawieszeniu. |
Amorki moga miec dosyc. W Mitsu skrzypiace zawieszenie to zadna nowosc.
PS
Wybaczcie brak polskich znakow, edyutuje pozniej |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24323 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 13-12-2011, 06:40
|
|
|
fj_mike napisał/a: | W Mitsu skrzypiace zawieszenie to zadna nowosc | prosty wahacz wleczony - zdjąć, przesmarować, założyć
ew. zużyta osłona tłoczyska amortyzatora spowodowała dostawanie się tam wody i skrzypi amortyzator - tylko wymiana pomoże |
|
|
|
 |
Naly
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 14-12-2011, 00:06
|
|
|
Zaloze, zaloze, napewno, tylko zrobie porzadne foty.
PS.Zauwazylem dwie plamki wywolane luszczacym sie lakierem bezbarwnym, nie zaczyna sie to od brzego jakiegos elementu tylko tak na srodku, odprysk. Da sie to jakos zabezpieczyc itp. zeby to dalej nie szlo? |
|
|
|
 |
szklarz
Mitsumaniak
|
Wysłany: 14-12-2011, 00:22
|
|
|
No moim zdaniem zaprawka innej rady raczej nie ma bo bezbarwny jak zacznie schodzić to już będzie schodził dalej. Na tymczasem będzie o ile to nie bardzo istotne miejsce a kiedyś kiedyś to sobie zrobisz. Ja mam u siebie taka zaprawkę na słupku w tylnych drzwiach - nawet się nie rzuca w oczy a zrobione jakimś pędzelkiem czy czymś takim. Jeśli mała rzecz i niewidoczna to moim zdaniem rozsądne wyjście Po zrobienu zaprawki możesz zapolerować TEMPO i będzie mniej widoczne |
3. AVANCE EA5A... |
|
|
|
 |
|
|