Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.6] Problem z doborem klocków hamulcowych.
Autor Wiadomość
MichalGubin 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 90KM
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-12-2011, 19:14   [Cari 1.6] Problem z doborem klocków hamulcowych.

Witam, czy mógłby mi ktoś pomóc w doborze klocków hamulcowych przednich do Cari 1.6 66KW 1998rok. Znalazłem 3 rodzaje i nie orientuje się które będą pasowały. Dodam, że tarcze z przodu mają otwory na śruby z rozstawem 4x100, a z tyłu są bębny, może będzie to pomocne. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.

szunaj 
Forumowicz
szunaj

Auto: Mitsubihi Carisma 1.6 16V
Wysłany: 10-12-2011, 14:13   

Witaj,bardzo ważną sprawą przy doborze klocków jest znajomość nr VIN i średnicę tarczy,bez tego ani rusz,myślę że jak podasz te dane w pierwszym lepszym sklepie motoryzacyjnym to otrzymasz potrzebne ci informacje,potem możesz się zastanowić jakiej firmy chcesz kupić te klocki,ja osobiście jeżdze na TRW,są drogie ale uważam że warte tej ceny,pozdrawiam.

MichalGubin 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 90KM
Wysłany: 10-12-2011, 18:28   

I właśnie o rozmiar tarczy mi chodzi. Nie za bardzo chce mi się ściągać tarcze, żeby kupić klocki. Wiem, że Carismy miały 3 rodzaje tarcz: 236mm, 256mm i 281mm. Myślałem też, że rozmiar tarczy jest powiązany w jakiś sposób z rozstawem śrub (4x100 lub 4x114,3) lub typem hamulca tylnego (bębny czy tarcze). Co do marki skłaniam się właśnie ku TRW lub Brembo. TRW mam w V40 z przodu, a Brembo z tyłu i jestem zadowolony. Kwestia tylko pod jaką tarczę to ma być. Jak wymieniałem w Volvo sprzedający zapewniał mnie, że będą pasować jednak po zdjęciu zacisków okazało się, że jednak nie.

Odpowiedz do tematu