|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] szarpanie na stalych obrotach i kratki nawiew |
Autor |
Wiadomość |
irodion
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1,8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-12-2011, 23:01 [Cari 1.8 GDI] szarpanie na stalych obrotach i kratki nawiew
|
|
|
Nie wiem, czy powinienem, ale zamieszczam w sumie dwa tematy. Jeden, jak jadę na stałych obrotach od jakiegoś czasu zaczął mi szarpać, z reguły i najbardziej odczuwalne jest to na 4 tak w przedziale 50 - 70 km, dodam ciut gazu, popuszczę i nie ma szarpania, jak myślicie co to może być? Może filtr paliwa?
Teraz druga rzecz, otóż z pawej strony połamała mi się kratka nawiewu, a dokałdnie mechanizm zamykania tej kratki, kółko się kręci, ale nie można zamknąć, jak tam się dobrać do środka? |
|
|
|
 |
mitcari
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI, galant 2.5
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Gru 2011 Posty: 106 Skąd: Lubuskie
|
|
|
|
 |
irodion
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1,8 GDI
|
Wysłany: 12-12-2011, 07:58
|
|
|
Dzięki, ale u mnie to wygląda inaczej, nie ma strzałów, nie ma falujących obrotów, żadnych innych oznak, tylko szarpanie na stałym gazie, tak wieć nie sądzę, żeby to samo było przyczyną |
|
|
|
 |
fenix872
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.8GDI 125 KM 1998r
|
Wysłany: 13-12-2011, 09:51
|
|
|
temat wałkowany dość często i z tego co pamiętam głównie mówi się regulatorze ciśnienia w pompie paliwa, jak coś bredzę to proszę nie bić |
_________________ Szybko jeździsz... wolno Cię niosą... |
|
|
|
 |
|
|