Raz grzeje a raz chłodzi przy temp. na maxa? |
Autor |
Wiadomość |
Krzysiek_K
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.9 TD 98r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-12-2011, 23:09 Raz grzeje a raz chłodzi przy temp. na maxa?
|
|
|
Witam! Mam problem z moją Carismą 1.9TD 98r. Mianowicie ustawiam grzanie na fula i czasami grzeje w aucie już po kilku minutach jazdy, czasami po godzinie jazdy, albo po dwóch, albo nie grzeje w ogóle tylko leci zimne powietrze. Ciężko przewidzieć kiedy nagle zacznie wiać ciepłym a nie chłodnym. Poziom płynu jest OK. Wskazówka temp. OK. Odkręciłem zawór za silnikiem na wężu idącego do (lub od) nagrzewnicy ale lał się płyn więc zapowietrzony nie był (płyn był gorący). Uzupełniłem płyn chłodniczy ale dalej to samo. Czy jest jeszcze gdzieś inny zawór do odpowietrzania? A może to co innego? |
|
|
|
 |
p_lewinski [Usunięty]
|
Wysłany: 22-12-2011, 10:20
|
|
|
Wydaje mi się, że problem może być związany z nieprawidłowo działającym termostatem. |
|
|
|
 |
Krzysiek_K
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.9 TD 98r.
|
Wysłany: 27-12-2011, 01:51
|
|
|
Właśnie termostat zmieniłem i dalej to samo |
|
|
|
 |
i9i
Mitsumaniak Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Pomógł: 46 razy Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 2219 Skąd: Kerkrade
|
Wysłany: 27-12-2011, 07:27
|
|
|
Ja obstawiam na wcześniejsze zasypanie układu chłodzenia jakimś syfem do uszczelniania chłodnic, który zbiera się w nagrzewnicy. Jak po gorącym leci zimne powietrze wężyki od nagrzewnicy oba gorące? |
_________________ Pozdrawiam
Adrian
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje
 |
|
|
|
 |
Das
Forumowicz 97rok Daje Rade
Auto: Mitsubishi CARISMA GDI
|
Wysłany: 27-12-2011, 20:24
|
|
|
Na desce rozdzielczej przy tech przekrętłach jak je masz może coś nie łaczyć ja tak miałem z ustawianiem nawiewu w pozycji na szybe na nogi do kabiny. Rozkręć to i posprawdzaj. |
|
|
|
 |
|