|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Skrzypienie przy kole |
Autor |
Wiadomość |
pawel513
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer VIII
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-05-2018, 22:06 Skrzypienie przy kole
|
|
|
Od niedawna mam pewien problem. Przy naciskaniu pedału hamulca z tylnego lewego koła wydobywa sie dziwny dźwięk jakby skrzypienie porównywalne do starych drzwi dzieje się tak przy jeździe jak i zarówno na postoju. Gdy z zewnątrz bujam samochodem też to słychać. Czy ktoś spotkał się z takim problemem |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 06-05-2018, 22:24
|
|
|
Przesmaruj miejsce styku klocka i jarzma od strony wewnętrznej. |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 07-05-2018, 23:07
|
|
|
Tuleja pływająca wahacza poprzecznego
wichura1 napisał/a: | Dzisiaj pozbyłem się w końcu trzeszczenia, lewego tylnego wahacza poprzecznego. Za 312PLN kupiłem w MITSUSTYLE oryginalne części:
MU000390 śruba montażowa 2 szt.
MU431006 nakrętka zawieszenia 3 szt.
MB809335 śruba regulacyjna 1 szt.
MN100110 tuleja wahacza poprzecznego wewnętrzna 1 szt.
4113A062 tuleja wahacza poprzecznego zewnętrzna ( pływająca )
Ten wahacz jest kiepsko zaprojektowany, demontaż tulei jest tak samo porypany jak montaż. Trzeba bardzo uważać, żeby nie uszkodzić wahacza. W każdym razie udało się i nastała cisza. |
Obrazek
Obrazek
Obrazek |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
marcin73
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.6 glxi rok98
|
Wysłany: 16-06-2018, 10:31
|
|
|
wichura1 zamieścił 3 zdjęcia; na trzecim widać ładnie element, do którego jest przykręcona guma przez którą przechodzi drążek. Element ten jest przykręcony w górnej jego części do podłużnicy dwoma śrubami. W moim aucie jedna element ten odseparował się od podłużnicy i trzyma go drążek w tej gumie przykręconej do tego elementu; można go w nieznacznym zakresie obracać na drążku. Jedna ze śrób jest ukręcona (znaczy nie ma główki), a druga znajduje się w całości w podłużnicy. Oglądając ten element zauważyłem, ze pękł dystans pomiędzy dziurą na śrubę, a krawędzią elementu. Pytanie do uczestników forum: czy koś wie gdzie taki element można zakupić? Czy pozostaje jedynie szrot i pozykiwanie go na tego typu miejscach? Czy ktoś ewentualnie regenrerował ten element poprzez "obspawanie" dziury na śrubę i ponowne przykręcenie go do podłużnicy? |
|
|
|
 |
|
|