|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Adaho_krak 26-06-2008, 20:34 |
Space Runner 1,8 GLI |
Autor |
Wiadomość |
jacko25 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-12-2006, 15:02 Space Runner 1,8 GLI
|
|
|
Witam Wszystkich serdecznie!
Od jakiegoś czasu posiadam MSR 1994 r. Trochę stary ale ładnie utrzymany i bardzo wygodny. Ogólnie jestem zadowolony. Niestety mój MSR wymaga już kilku napraw. Problemy mam z uciekającym płynem chłodniczym, najprawdopodobniej przeciek jest gdzieś przy pompie wodnej. Ostatnio pojawił się szum w okolicy pompy wspomagania albo padła pompa wodna z powodu braku płynu chłodniczego(niestety ten model nie posiada czujnika płynu chłodniczego). Mam zainstalowaną instalację gazową czy ktoś wie ile powinien ten model spalać?
Jeżdżę wyłącznie po mieście i wychodzi nawet ponad 12l. Czy to normalne? Licznik wskazuje 176 tyś przejechane ale ile jest w rzeczywistości tego nie wie nikt, auto zostało sprowadzone z Niemiec i miało sprepartowaną książkę serwisową (rzekomo diagnosta się pomylił ).
Proszę o radę czy ktoś zna jakiś warsztat w Szczecinie dysponujący czasem i doświadczeniem żeby spojrzał na mojego Miśka.
Pozdrawiam Wszystkich Klubowiczów
Jacek |
|
|
|
 |
Maryjon
Forumowicz
Auto: MSR99 2.0 Colt1.3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 201 Skąd: W-wa (Ostrowiec Św.)
|
Wysłany: 03-12-2006, 22:10
|
|
|
12l gazu po miescie to raczej dobry wynik.
Tutaj bym nie szukał poprawek, a oszczędnośc może być krótkotrwała. Nie opłaca się zajeżdzać silnika dla 2 zł na 100km....
Jeśli zaś chodzi o przebieg to musisz popatrzeć na zużycie elementów typu: pedały gazu hamulca sprzęgła(nakładki gumowe), wysiedziane fotele, wyslizganie kierownicy.
Jeśli ktoś ci cofnął licznik to i tak teraz musztarda po obiedzie.
I tak jak go zakupiłeś to radze wszystko wymienić z eksploatacyjnych rzeczy.
Do tego na pewno rozrząd zrobić, bo licho nie spi i ono jedno wie kiedy był wymieniany...
Co do pompy to wartałoby się utwierdzić w 100% że to na pewno ona jest nieszczelna.
Używkę zawsze gdzieś znajdziesz ale po co płacić jak to nie ona...
Wiem na 100% że szwankują dość często przy instlacjach gazowych kolanka - trójniki wmontowywane do rozdzielenia obiegu wody na reduktor od gazu. Tam często coś puszcza.
Co do książki serwisowej to pewnie cfaniacy w nieczech dorobili serwis do niego, tzn serwisowany nie w utoryzowanej stacji a zrobili ASO.
Przy tym roczniku to jest dość mały przebieg. Popatrz nawet na www.mobile.de , żadko znajdziesz taki przebieg w 1994. A jak kombinowali z książka to jaki probllem zmienić przebieg... |
_________________ Pozdro
M.
MSR 2.0 1999
Colt 1.3 2000
Było
Lancer 1.5 GLi 1991 |
|
|
|
 |
|
|