Montaz odpalania z pilota eclipse 1 |
Autor |
Wiadomość |
eclipse123
Forumowicz
Auto: Eclipse 1gen
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
Kamil_Ziomek
Mitsumaniak
Auto: EA2A 1998
Pomógł: 8 razy Dołączył: 20 Lip 2010 Posty: 648 Skąd: Żyraków
|
Wysłany: 28-12-2011, 22:37
|
|
|
A co masz w tym zestawie bo jakoś na zdjęciu widzę tylko centralkę kostkę i syrenę. Jeśli masz imoblilajzer to lipa z odpalaniem z pilota chyba że drugi kluczyk uczepisz pod tapicerką przy stacyjce. Jeśli nie masz to potrzebujesz jeszcze minimum jeden przekaźnik samochodowy 12V 30A z podstawką parę konektorów żeńskich , coś do zaciskania (prasa do konektorów) lutownica cyna kalafonia dobra izolacja ( polecam firmy tesa).
1. Kierunkowskazy podpinasz przy przełączniku do kierunkowskazów ( musisz znaleźć na schemacie kolory kabli) z centralki alarmowe kable 1 i 3 (nie ma znaczenia prawy lewy. Jeśli po podłączeniu tych bali i włączeniu kierunków np lewych świecą lewe i prawe potrzeba dać dwie diody prostownicze 10-15A wystarczą.
2. Masa to chyba wiadomo. najlepiej używać konktorów oczkowych i przykręcać się do punktów masowych w karoserii.
3.+ z akumulatora znajdziesz też w skrzynce bezpieczników (próbówka na 12V i szukasz)
4. 13 podłączasz pod krańcówki w drzwiach. Jeśli nie podłączysz to po jakiejś minucie od otwarcia drzwi zamek się zamknie.
5.Sterowanie do siłowników (jeśli masz centralny zamek) Te kable znajdziesz w kostce która idzie do drzwi kierowcy. Na tych kablach na jakąś sekundę pojawia się masa w czasie zamykania zamka (nie drzwi)
Jeśli nie masz centralnego zamka to bieda strasza do kupienia 4 siłowniki i wtedy dał bym to komuś kto wie co robi.
6.
Dalsza praca zależy od tego czy chcesz mieć odpalanie z pilota. Tylko wtedy potrzeb jeszcze zamontować jakiegoś micro swicha żeby nie dało się odpalić gdy auto jest na "biegu" |
_________________ Nie sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika.
 |
|
|
|
 |
eclipse123
Forumowicz
|
Wysłany: 29-12-2011, 17:59
|
|
|
fajnie dzieki dosyc duzo mi pomogles ale powiedz mi jeszcze gdzie szukac kabli od rozrusznika od zaplonu a kojarzysz jakie to kolory kabli bylo by ekstra do poniedzialku musze zdobyc jakas wiedze i dzialac bo mam wolne |
|
|
|
 |
wuerce
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Eclipse 2.0 GS '92
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Sie 2008 Posty: 241 Skąd: Wodzisław Śląski
|
Wysłany: 29-12-2011, 18:36
|
|
|
zenek coś takiego montował - powinien wiedzieć, jeśli pamięta |
_________________ ... ale ja się nie znam.
Mitsubishi Eclipse 1G 2.0 GS '92
Proton 418 LRS Coupe '97
Nissan Almera N16 '03
Mitsubishi Lancer 1.5 GLXi '92 |
|
|
|
 |
eclipse123
Forumowicz
|
Wysłany: 29-12-2011, 20:23
|
|
|
kto to zenek gdzie go znajde? |
|
|
|
 |
Damian_Eclipse
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Eclipse GST (1g)
|
Wysłany: 29-12-2011, 23:29
|
|
|
zenek_bb to moderator. Ostatnio cos przycichl... |
|
 |
Kamil_Ziomek
Mitsumaniak
|
Wysłany: 30-12-2011, 21:20
|
|
|
Chętnie bym Ci pomógł w znalezieniu kabli ale nigdy nie miałem 1G a serwisówka z działu download nie chcę współpracować z moim komputerem. |
 |
|
|
|
 |
eclipse123
Forumowicz
|
Wysłany: 31-12-2011, 19:22
|
|
|
walczylem caly dzien wszsytko wedlug schematu wszystko podlaczone i jest problem . Centralny dziala ale po wcisnieciu przycisku rozruch czyli zaplon kierunkowskazy migaja 4 razy ale zaplon sie nie wlacza rozrusznik takze czy ktos moze pomoc? |
|
|
|
 |
Kamil_Ziomek
Mitsumaniak
|
Wysłany: 02-01-2012, 17:28
|
|
|
A dałeś przekaźniki. Jak podłączyłeś zasilanie zapłonu i rozrusznika? |
 |
|
|
|
 |
|