|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
wielki problem? |
Autor |
Wiadomość |
piterr27
Mitsumaniak miśki rządzą ;)
Auto: Mitsubishi Galant 2.0 - 1992r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-01-2012, 23:07 wielki problem?
|
|
|
Witam
Dnia 29.12.2011 sprzedałem pewnemu Panu swój kochany aparat fotograficzny SONY DSC-H20, nie zawieraliśmy żadnej u mowy w formie pisemnej wszystko było gadane tylko przez telefon - do tego jakieś 2 maile wysłane ode mnie do niego i jeden od niego do mnie. Aparat zapakowany w fabryczne pudełko i włożony w drugie pudełko, wszystko ładnie zapakowane zaklejone i zabezpieczone. Pan niestety nie chciał aby przesyłka była ubezpieczona - chciał go kupić jak najtaniej, nawet nalegał abym nie wysyłał go jako paczka tylko przesyłka.Ja zrobiłem tak jak napisałem - wysyłając jako paczka z priorytetem ale nie zaznaczają opcji przesyłka wartościowa.
Ja wysyłam aparat, Pan płaci mi na poczcie pieniążki na konto. Aparat był w stanie idealnym żadnych uszkodzeń, tylko 2 minimalne ryski na wizjerze o których poinformowałem kupującego.
TEN Pan dzwoni dzisiaj do mnie że mu silniczki w obiektywie za głośno chodzą i do tego że coś jest z przesłoną i czasem naświetlania i żąda zwrotu pieniędzy?!
Mi aparat działał idealnie - żadnych problemów - pytam - jaką mam pewność że ten Pan nie uszkodził aparatu, upuścił? Albo że na poczcie ktoś go nie kopnął lub upuścił - czy mam temu Panu zwracać pieniądze, ale kurde ja nie chce uszkodzonego aparatu?
Napiszcie co mam robić? |
_________________ Mitsubishi Galant 2.0 - 1992 rok
 |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 12 Lip 2006 Posty: 1729 Skąd: wrocław/wołów
|
Wysłany: 04-02-2012, 14:51
|
|
|
Co zawarliscie w emailu?
Czy przesylka byla za pobraniem? Bo z tego co widze to tak, a wowczas kupujacy ma obowiazek sprawdzic przeslyke. Jak bylo ok to juz on ma problem. Jak nie, to powienien ja odeslac.
Jaka kwota sprzedazy?
Dla wszystkich sadow podstawa jest umowa kupna-sprzedazy. Chyba, ze aparat kupiony na aukcjach, ktore w regulaminie maja zawarte, ze zakup jest rownowazny z zawarciem takiem umowy, to wowczas liczy sie tresc prezentowanego przez sprzedajacego przedmiowtu.
SOLUTION 1: olej temat....zlosliwosc rzeczy martwych.
SOLUTION 2: zwroc pieniadze, dostaniesz popsuty aparat mimo, ze wysylales sprawny ... |
_________________ CARISMA 1.6 16V - sold
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
|
|