|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pomoc staruszkowi..... |
Autor |
Wiadomość |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-12-2006, 22:26 Pomoc staruszkowi.....
|
|
|
Panowie przez lata jezdzilem colcikiem 84r 1,2 silnik. Od jakiegos czasu jezdze Lancerkiem ale coltem dalej jezdzi mama za duzo pracy włożyłem w autko i jakos nie mam serca sie go pozbyć-a silnik hula ze hohoh blaszki troszke słabiej ale ogolnie autko oceniam na 6 jak na swoj wiek.
Do setna sprawy-poszukuje baku paliwa do colcika-wiecie gdzie moge znaleść??? i czy moze pasuje bak od coltów z lat 90-tych?? bo te jest łatwiej znaleść ale z mojego rocznika słabo. Ten bak juz sie wysłużyl w dodatku uległ małemu wgnieceniu i nalezy go wymienić.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
sruba
m3m&mitsumaniak football is a drug
Auto: Toyota Auris II TS
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-12-2006, 22:41
|
|
|
Wielkie dzieki-sprawdze
Patrzyłem kilka dni temu na allegro ale nic nie było
Pozdro |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-12-2006, 23:06
|
|
|
And dis - to chyba taki model masz? |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 05-12-2006, 10:49
|
|
|
Pisałem własnie do obu wczoraj-czekam na odpowiedź
Jeden nie ma drugi ten od colta z 88 automata chce 130zl a na alegro widziałem kilka do coltów z 90-92 za 49zl. Wiec typ chyba oszalał-szukam dalej:)
dzieki za pomoc
[ Dodano: 08-12-2006, 19:50 ]
Dostałem taka rade-wpisuje moze komuś sie przyda do czegoś innego bo rada uważam jest sensowna.
"ZYWICY NIC NIE RUSZY ale naprawde trzeba to pierw bardzo dokladnie przygotowac zeszlifowac ile sie da do golego potem aceton ze 2 3 razy najlepiej biala szmatka bo widac czy czysto potem
---- klej kazdy z wypelniaczem epoxy /zywica epidjam 5/ ja bym zalecal CX 80 /20-25zl/ odradzam poxyline i podobne mozna uzyc ewentualnie paste stalowa technicola ale ona raczej do blokow
----zywica najlepiej epidiam /zywica epoksydowa/ bo na jej bazie tworzy sie kleje do stali i innych metali
moja recepta patent: mieszasz zywice z utwardzaczem /10%/ odlewasz troche zywicy do osobnego pojemnika ,nastepnie bierzesz wate szklana taka zulta chodzi o to by wloski miala jak najciensze szarpiesz ja na pyl i dodajesz do zywicy mieszajac az do nasycenia wiecej nie wlezie .
1 zmarujesz miejsce klejenia ta zywica ktora kazalem odlac
2 nadmiar wlewasz do wzty z zywica i mieszasz przy mieszaniu musi dojsc do pelnego przesycenia waty zywica
3 nakladasz na wczesniej posmarowane miejsce ta wato-zywice np szpachelka ewentualnie troche mtraktujesz to miejsce pedzlem topujac tak by warstwa miala 1-2mm grubosci nie bylo powietrz w tym
i byla tak 2do3 cm od krawedzi dziury to stwardnieje po ok 8 godzinach przy 10 stopnich 3-4 godzin przy 18-20 calkowite utwardzenie konstrukcyjne ok. 26 godzin
4 po 24 godzinach mozna to sobie pomalowac jak i caly bak tankowac mozesz po 24/ a awaryjnie w lecie po 3 godzinach --- temperatura przyspiesza polimeryzacje.
Uwaga jak dziury sa duze to tzeba cos podlozyc np kawalek blaszki z puszki po piwie jak to zaszpachlujesz na rowno dokladnie bedzie trzymac na 100%
Zywice najlatwiej kupic w sklepach dla zeglarzy / epidian 55 cena ok 50zl kg nie kupuj zywicy polistyrenowej ma inne wlasciwosci /choc tansza ok 17,- za kg/
Szpachlowki z Epidianem maja za duzo wypelniacz dla takiego zadania i czasami talk.
PEŁNA NAZWA PRODUKTU TO "cx 80 metal weld JB WELD spawanie na zimno"
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|